Potrivit Huffington Post, Ford C-MAX Solar Energi foloseste panouri solare atasate pe capota, permitand astfel masinii o independenta de deplasare de pana la 33 de kilometri.

Ca si C-MAX Energi, pe al carei model se bazeaza, C-MAX Solar Energi va folosi un sistem hibrid de alimentare. Diferenta dintre cele doua modele este ca cel din urma are acoperisul capotat cu panouri soalare, realizate de SunPower Corp.

“Panourile sunt extrem usoare, dar nu sunt chiar asa de subtiri precum par la prima vedere”, a spus Mike Tinskey, reprezentant al Ford, adaugand ca panourile ingreuneaza noul model cu doar cateva kilograme.

Ford dezvolta, in colaborare cu SunPower Corp., un program pentru folosirea energiei solare pentru alimentarea masinilor, care sa permita astfel celor care detin modelele Ford Fusion, C-MAX Energi sau Ford Focus Electric sa treaca pe acest sistem.

Un reprezentant al SunPower Corp. a declarat ca instalarea pe masina a unui astfel de sistem de alimentare cu energie solara costa in jur de 10.000 de dolari.