Solicitarea a fost prezentata in prezenta premierului Victor Ponta, cu ocazia participarii la Forumul de afaceri Romania-Turcia care a avut loc, miercuri, la Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

"Daca inainte zborurile catre Turcia erau mai mici, astazi avem trei zboruri pe zi Turkish Airlines, dar chiar solicitam un al patrulea zbor si astazi am discutat din nou aceasta problema", le-a spus Erdogan oamenilor de afaceri turci si romani, dupa intalnirea cu Ponta, potrivit Mediafax.

El si-a exprimat dorinta ca, odata cu cresterea relatiilor economice, sa se dezvolte si prietenia intre cele doua natiuni.

"Volumul de comert este 6,3 miliarde de dolari, dar, asa cum am discutat si cu domnul Ponta mai devreme, am stabilit un obiectiv de 10 miliarde", a aratat presedintele turc.

De asemenea, Erdogan a dat Dobrogea ca exemplu de convietuire a populatiei majoritare cu comunitatea tataro-turca si a anuntat ca, anul trecut, 450.000 de turisti romani au vizitat Turcia.

Erdogan a prezentat si mai multe cifre, dorind astfel sa arate cresterea economica din ultimii ani inregistrata de Turcia, si a apreciat ca tara sa merita sa faca parte din Uniunea Europeana. “Cifrele pe care le-am prezentat au dovedit ca Turcia este de mult intrata in UE”, a spus Erdogan.

El a multumit Romaniei pentru faptul ca sprijina integrarea tarii sale si a apreciat ca aceasta nu s-a produs are la baza motive politice.

La randul sau, premierul Victor Ponta a spus ca Romania are nevoie de parteneriatul cu Turcia si a enumerat mai multe domenii de interes comun. El si-a exprimat dorinta ca Romania si Bucurestiul sa se dezvolte asemenea Turciei si fostului oras Constantinopole, actualul Istanbul.

"Imi doresc ca Romania sa faca in ceea ce priveste economia, infrastructura in mod special, progresele pe care le-am vazut si le vedem toti cei care mergem in Turcia si in mod special in orasul care inseamna atat de mult si pentru Turcia si pentru Romania si pentru toata civilizatia - ii spuneam Constantinopole, Istanbul. As vrea ca Bucurestiul, Romania, sa se dezvolte in acelasi fel si cred ca directia si realizarile din ultimii ani ale Turciei reprezinta fara indoiala pentru Romania un model de urmat", a mai spus Ponta.