Astfel, din luna martie 2017, de pe aeroportul clujean, se va putea zbura si catre Stockholm, Bratislava, Larnaca si Malta.

Impreuna cu noile rute lansate, Wizz Air mai anunta o crestere a frecventei pe cele mai populare zboruri din Cluj-Napoca spre Basel, Barcelona, Nuremberg, Milano Bergamo, Dortmund si Londra Luton.

Directorul de comunicare al Wizz Air, Tamara Vallois, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca din anul care vine vor creste si frecventele unor zboruri catre destinatii internationale, activitatea de pe Aeroportul International 'Avram Iancu' urmand sa fie dinamizata.

“Vom aduce aici a sasea aeronava de tip Airbus A 320 in luna martie 2017 si vom introduce patru noi rute internationale spre Stockholm, Bratislava, Larnaca si Malta. De asemenea, ne propunem si o crestere a frecventei zborurilor pe anumite rute cum ar fi Londra, Barcelona, Basel, Dortmund, Bergamo, dar si pastrarea curselor care au fost aduse de la Targu Mures, cum sunt cele de Budapesta, Frankfurt si Baden Baden”, a spus Vallois, citat de Agerpres.

Cursele spre Stockholm vor fi operationale din 27 martie, cele spre Bratislava din 10 martie, spre Larnaca - din 28 martie si spre Malta - din 26 martie.

Operatorul low-cost aduce, totodata, la Cluj si cea de-a sasea aeronava - investitie de 98 de milioane euro, marind astfel cu 36 de locuri de munca directe echipa din Cluj-Napoca, formata din 163 de angajati.

In 2016, Wizz a anuntat 28 de rute noi care fac legatura intre Romania si restul Europei, iar in prima parte din 2017 alte 16 noi rute vor incepe sa fie operate din Romania. Cele mai noi rute anuntate pentru pasagerii din Romania sunt cele de la Suceava spre Venetia Treviso, Bologna si Roma Ciampino, dar si cele de la Craiova spre Koln, Liverpool si Madrid, toate cu incepere din luna martie 2017.

Compania a transportat in si dinspre Cluj-Napoca 1,2 milioane de pasageri in acest an. Wizz Air are 26 de baze operationale in 14 tari si o flota de 74 de avioane Airbus A320 si Airbus A321.