Din această cauză, se circulă pe un singur sens aproape 60 de kilometri. Aşadar, apar blocaje, iar şoferii ajung să facă 5 ore, în loc de două. Ministrul Transporturilor a reuşit să-i îmbuneze şi le-a promis că lucrările se vor încheia în 4 zile.

Reparaţiile pe Autostrada Soarelui se desfăşoară în ritm de melc în plin sezon estival, se plâng hotelierii. Furioşi, aceştia au ameninţat că vor intra în grevă fiscală dacă nu se vor lua măsuri de urgenţă. Adică vor refuza să-şi plătească taxele.

Mohamad Murad, unul din cei mai influenţi hotelieri din ţară şi preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, a cerut chiar demisia directorului Companiei pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere, cel pe care îl consideră responsabil pentru această situaţie.

Autostrada Soarelui are probleme de la ieşirea din Bucureşti până după localitatea Feteşti. Primii 35 de kilometri sunt acoperiţi cu dale de beton, pe care se circulă extrem de greu. Urmează două tronsoane de zeci de kilometri aflate în reparaţii. Astfel, responsabilii au închis circulaţiei câte o bandă pe sens şi de aici o întreagă nebunie.

Pe aproape 60 de kilometri se circulă cu o viteză limitată la 60 de kilometri pe oră, până la kilometrul 132 al autostrăzii.

În weekend-uri se creează adevărate blocaje, iar şoferii sunt nevoiţi să staţioneze minute bune acolo unde ar putea conduce cu 130 de kilometri pe oră.

La finalul discuţiilor, hotelierii şi ministrul Transporturilor au convenit ca lucrările să ia sfârşit în 15 iunie. Vor reîncepe doar din 15 septembrie, după încheierea sezonului estival.

Sunt aşteptate însă şi alte probleme. Din cauza căldurii, plăcile de beton de pe primii kilometri se vor dilata şi se vor ridica, la fel ca în anii trecuţi. Cei de la CNAIR susţin că au pregătit un serviciu de urgenţă, care va interveni punctual acolo unde este cazul. Reparaţiile ar urma să fie făcute în cel mult câteva ore.