Anuntul a fost facut, joi, intr-o conferinta de presa, de directorul de marketing al companiei, John Eidhagen, care a precizat ca biletele pentru cele trei noi destinatii pot fi cumparate deja, la pretul de 99 lei/ruta.

"In Craiova avem o poveste de succes. Primul zbor a fost in 2013 si destul de repede, cu sprijinul Aeroportului si CJ Dolj, in 2014, am adus primul avion aici, in baza din Craiova. Am transportat peste 400.000 de calatori in si din Craiova si va anuntam ca adaugam inca o aeronava Aeroportului din Craiova, ceea ce inseamna ca Wizz Air face o alta investitie de circa 100 milioane de euro la Craiova care va crea 36 de locuri de munca directe", a spus John Eidhagen.

Acesta a precizat ca orasul Köln este una dintre cele mai cerute destinatii in zona, iar in Romania compania functioneaza de pe 10 aeroporturi, are sapte baze operationale si 21 de aeronave.

    * un singur zbor, cu toate taxele obligatorii incluse

Ion Prioteasa, presedintele CJ Dolj, a declarat ca institutia pe care o conduce a investit in ultimii ani peste 15 milioane euro din fondurile proprii in modernizarea terminalelor de plecari, sosiri si in parcarile Aeroportului din Craiova si alte 24 milioane euro din fonduri europene in infrastructura de miscare, iar noile destinatii au fost cerute de catre persoanele fizice si juridice din zona, inclusiv de compania Ford.

"Noile destinatii au fost cerute de CJ Dolj la solicitarea persoanelor fizice si juridice din zona: Köln a fost ceruta de Ford, de Pirelli. Ieri (miercuri, n.red.) am avut o intalnire cu conducerea Ford care a primit aceasta veste cu mare bucurie pentru ca are 80 de specialisti care vin lunea de la Köln si pleaca vinerea de la Craiova", a spus Prioteasa, citat de Agerpres.

Presedintele CJ Dolj a mai afirmat ca dupa patru ani CJ va continua investitiile la Aeroportul din Craiova, inclusiv din cele 70 milioane de euro care vor fi alocati Craiovei prin Masterplanul de transport. In prezent, a spus Prioteasa, zboara din Craiova 29 de avioane pe saptamana, iar aeroportul s-a internationalizat inclusiv cu personal din Bulgaria si Serbia.

Trei rute noi de la Suceava

Wizz Air a anuntat, totdata, si introducerea a trei rute noi de la Aeroportul International din Suceava spre Italia, noile zboruri spre Treviso, Bologna si Roma Ciampino urmand sa debuteze pe 27 martie, respectiv 28 martie 2017.

Cursele vor fi operate de trei ori pe saptamana spre Bologna si Roma in zilele de marti, joi si sambata, respectiv de doua ori pe saptamana pentru Treviso, lunea si vinerea.

* un singur zbor, cu toate taxele obligatorii incluse

Wizz Air a inceput sa opereze zboruri cu tarife reduse de pe aeroportul din Suceava in august si a lansat initial curse spre Londra Luton si, la scurt timp, Milano. Anuntul facut joi creste numarul zborurilor operate din Suceava la cinci, spre doua tari: Italia si Marea Britanie.

Wizz Air, cea mai mare companie low-cost din Europa Centrala si de Est, opereaza o flota de 71 de aeronave Airbus A320 si A321 si ofera mai mult de 450 de rute de la 26 de baze, ce asigura conexiunea intre 130 de destinatii din 38 de tari.