Negocierile au durat extrem de mult si au fost foarte tensionate. Ma bucur sa spun ca salariatii au sustinut intr-un mod activ aceste negocieri. Rezultatul este unul satisfacator, as putea spune. In cazul in care nu se finalizau in decursul acestei saptamani, sindicatul se vedea nevoit sa convoace Adunarea Generala pentru a decide inceperea grevei”, a declarat pentru incont.ro Ion Iordache, vicepresedintele Sindicatului Dacia.

 Potrivit acestuia incepand cu data de 1 ianuarie 2010 toti salariatii de la Dacia vor beneficia de o crestere salariala de 220 de lei, in suma fixa, iar incepand cu 1 aprilie de o crestere salariala de 80 de lei.Cu aceste reglementari, la inceputul lunii aprilie salariul minim pentru un muncitor calificat de la Dacia va fi de 1.650 lei, salariu de baza fara sporuri, a adaugat Iordache.

Revendicarea initiala a sindicatului a vizat acordarea, incepand cu 1 ianuarie 2010, a 520 de lei in suma fixa, pentru toti salariatii, data o data, iar patronatul a oferit in prima faza, 170 de lei in trei transe, din ianuarie, aprilie si septembrie, oferta ce a nemultumit sindicatul, care a declansat conflictul de interese, in conformitate cu legea conflictelor de munca.

 Saptamana trecuta, patronatul a mai venit cu o variant pentru sinducalisti:o  majorare salariala de 200 de lei, oferta refuzata si de aceasta data.

Liderul sindical considera ca majorarea salariala se justifica date fiind rezultatele obtinute de uzina Dacia in 2009 si a previziunilor economice favorabile pentru acest an.

Automobile Dacia, parte a grupului francez Renault, a avut anul trecut un profit de 230,28 milioane lei, in crestere cu 3,7% fata de 2008.