"La noi in companie exista o cutuma. Daca vrei oameni creativi in zona software ii cauti in Moldova. Daca vrei sa cei mai buni executanti ai acestor idei, cauti programatori din Ardeal. Daca vrei sa vinzi bine produsele create de moldoveni si executate de ardeleni, cauti oameni din Oltenia", a afirmat Florin Talpes, prezent la ZF Digital '12, citat de Mediafax.

El a spus ca pentru Bitdefender cea mai mare amenintare o reprezinta incapacitatea de a monetiza aplicatiile realizate de departamentul de cercetare si dezvoltare al companiei.

In privinta listarii Bitdefender, Talpes a spus, glumind, ca asteapta finalizarea cazului brokerului Cristian Sima si apoi va lua o decizie.

"Serios vorbind, avem discutii cu numerosi investitori americani din zona high tech, dar inca nu s-a facut niciun pas de catre nicio parte", a declarat seful Bitdefender.

Brandul Bitdefender a fost lansat in 2001, prin redenumirea antivirusului AVX (AntiVirus eXpert) produs si comercializat de Softwin. Softwin a deschis in 2003 filiale Bitdefender in Spania si Germania si un an mai tarziu in SUA.

In 2007, divizia Bitdefender s-a desprins de grupul de firme Softwin si, in urma vanzarilor in crestere, conducerea a anuntat ca are ca obiectiv atingerea unei cote de 2% din piata mondiala de antivirus si listarea la una dintre marile burse internationale in 2008-2009, termen decalat ulterior pentru 2012, din cauza crizei financiare.