Conflictul a inceput in 2006, cand mai multe publicatii belgiene au deschis o actiune in justitie, afirmand ca gigantul web nu avea dreptul sa posteze linkuri la articolele de pe Google News fara permisiunea lor sau fara o remunerare. Mai mult, castig de cauza au avut institutiile media, in procesul care s-a incheiat in mai, anul acesta. De atunci insa, au inceput si problemele cu operatorul celui mai mare motor de cautare din lume.

Ziarul belgian La Capitale a fost primul care a relatat despre boicotul concernului american. Curand, toate celelalte publicatii din grupul de presa Copiepresse au sesizat ca adresele site-urilor lor pur si simplu disparusera din motoarele de cautare ale Google.

Ce spun oficialii Google despre acuzele aduse

De cealalta parte, oficialii Google sustin ca este vorba doar despre publicitate, in cazul publicatiilor belgiene. Purtatorul de cuvant al companiei americane, William Echikson, spune ca decizia tribunalului, valabila din luna mai, se aplica nu doar pentru Google News, ci si site-urilor de cautare.

Ba mai mult, motorul de cautare risca sa plateasca o amenda in valoare de 25.000 de euro daca permite aparitia adreselor web ale ziarelor reclamante, avand in vedere hotararea judecatoreasca.

Google a devenit la sfarsitul lunii trecute prima companie de Internet care a atras intr-o luna peste un miliard de utilizatori unici, potrivit datelor aferente lunii mai ale firmei de analiza a pietei comScore, citate de Wall Street Journal. In decursul unui an, numarul de vizitatori ai Google intr-un interval de o luna a crescut cu 8,4%, atingand cifra de un miliard de unici.

Citeste si:

De ce valoreaza Facebook mai mult decat HP sau Amazon. La ce pret va ajunge reteaua lui Zuckerberg in 2015

Google, prima companie de internet cu peste un miliard de utilizatori pe luna

Page, invins de Zuckerberg pe propriul teren. Fondatorul Facebook, cel mai popular utilizator al retelei Google+