"Nu (nu va fi cuprinsa in Codul Fiscal - n.r.). Vom decide la final de an, daca vom gasi resursele necesare. Daca noi gasim o masura compensatorie (pentru buget - n.r.), nu ar fi pacat sa nu aplicam o asemenea masura de relaxare fiscala extrem de importanta", a precizat, pentru Agerpres, ministrul Finantelor. 

Teodorovic a precizat ca reducerea TVA la 9% la apa vizeaza toate categoriile de clienti, casnici si industriali, iar impactul bugetar ar fi de 1,8 miliarde de lei anual, avand in vedere ca de la 1 ianuarie 2016 cota standard de TVA urmeaza sa se reduca de la 24% la 20%, potrivit proiectului de Cod Fiscal. 

"Discutiile se poarta in Ministerul Finantelor, nu la sediul unui partid. Eu, ca si promotor al acestei idei, tin foarte mult la ea, nu doar pentru consumatorii casnici ci pentru tot ce inseamna consum de apa in Romania, pentru ca o astfel de masura, cu un impact aparent mare, dar din punctul meu de vedere nu foarte mare, 1,8 miliarde de lei anual, poate duce la efecte pozitive in lant in economie. Va dau un singur exemplu, partea de irigatii. Reducerea TVA la 9% va fi un imbold fantastic de necesar in aceasta zona extrem de importanta care trebuie incurajata", a subliniat ministrul. 

El a mai spus ca se au in vedere si alte masuri de relaxare fiscala, daca bugetul va permite.

"Aceasta este abordarea mea. Am spus, cat voi fi ministru de Finante in functie, nu voi impune o taxa noua si nu voi creste taxele existente", a subliniat Teodorovici.