Numarul bogatilor din regiune va creste de peste doua ori in perioada mentionata, la 2,8 milioane de persoane, dintre care 1,4 milioane vor proveni din China, potrivit raportului care a inclus China, India, Thailanda, Indonezia, Coreea de Sud, Taiwan, Hong Kong, Singapore, Filipine si Malaezia.

Milionarii chinezi vor detine 8,7 triliarde de dolari, dintr-o suma totala de 15,8 triliarde de dolari, cifra estimata ca va reprezenta averile bogatilor acestor tari in urmatorii patru ani.

"In privinta averilor cumulate, este o poveste chineza", a spus Stefan Hofer, analist in piete emergente la Julius Baer.

China, economia cu cel mai rapid ritm de crestere din lume, a avut anul trecut peste 500.000 de milionari. Investitiile de stat si private au contribuit in trimestrul al doilea la un ritm de dezvoltare de 9,5%.

Cresterea de aproape trei ori a averilor milionarilor din cele 10 tari, de la 5,6 triliarde de dolari in 2010, va fi sustinuta si de aprecierea monedelor din regiune, care contribuie la avansul economic si a valorii activelor, conform raportului.

Aprecierea valutelor ar putea crea 600.000 de noi milionari pana in 2015

India va fi a doua mare piata in randul celor 10 tari analizate, pana in 2015, cu 403.000 de milionari si averi cumulate de 2,5 triliarde de dolari, conform raportului in care Japonia nu a fost inclusa.

Coreea de Sud se va afla pe pozitia a treia.

Numarul milionarilor din China a crescut in 2010 cu 12%, la 534.500, potrivit unui raport al Capgemini SA si Merrill Lynch Global Wealth Management, din luna iunie.

China s-a plasat in acest raport pe pozitia a patra in lume, in privinta populatiei bogate, dupa Statele Unite, Japonia si Germania.

Citeste si:

B-dul Magheru, locul 46 in topul celor mai scumpe artere comerciale din lume

Paradoxul crizei: tara cu cea mai mare crestere economica nu are guvern de mai mult de un an si nu a taiat cheltuielile publice