"Numarul absolventilor care doresc sa depuna plangere impotriva Ministerului Educatiei si Cercetarii pentru a li se recunoaste diploma si pentru a obtine despagubiri in urma preajudiciului creat a crescut. Urmand exemplul clientilor nemultumiti ai bancilor, au decis sa se organizeze in grupuri pentru a demara procese colective. Am decis sa le venim in ajutor pentru a se organiza mai usor", adauga avocatul.

La ora actuala, sute de absolventi ai Universitatii Spiru Haret, care au urmat programe neautorizate la ID si la FR vor apela la instanta ca sa le fie recunoscute diplomele.

Recent, un absolvent al universitatii in cauza, Carmen Lenuta Din, a castigat procesul cu Ministerul Educatiei pe acest subiect.

Discutiile dintre oficialii Ministerului Educatiei si cei ai Universittea Spiru Haret se prelungesc insa, iar ministerul nu pare sa se lase induplecat.

Oficialii Universitatii “Spiru Haret” dau asigurari ca diplomele vor fi recunoscute si mai spun ca aproximativ 15.000 de absolventi au obtinut diplome de licenta, care nu sunt recunoscute de Ministerul Educatiei si care ar trebui sa sustina din nou examenul.

Casa de avocatura Coltuc asista deja absolventii in peste 50 de dosare de acest fel, iar acestia au inceput sa se organizeze in grupuri pentru a-si recastiga dreptul in instanta.

Pe blogul casei de avocatura Coltuc poate fi gasita o rubrica dedicata acestui subiect, sub numele de "Pacalitii USH"!