"Vrem să extindem acest proiect Rabla pentru electrocasnice şi pentru instituţiile statului, deci publice, şi pentru primării şi pentru alte instituţii, pentru că am constatat, din propria instituţie pe care o coordonez şi o conduc, că am reuşit să scot peste 11.000 kilograme de DEE-uri din subsolul Ministerului Mediului. Acolo, calculatoare de nu ştiu câte zeci de ani, televizoare, tot felul de carcase ş.a.m.d. Deci peste tot există astfel de deşeuri şi doresc ca în felul acesta să ajutăm autorităţile locale, instituţiile statului să îşi cumpere echipamente noi, care nu consumă energie multă, care ocupă spaţiu puţin, care sunt şi din punct de vedere estetic plăcute ochiului, deci din toate punctele de vedere să avem câştig, începând de la mediu până la plăcere", a afirmat ministrul, potrivit Agerpres.

Graţiela Gavrilescu a precizat că încă se lucrează la elaborarea ghidului de finanţare pentru instituţiile publice, în schimb urmează să fie lansat cel pentru persoanele fizice, care a fost extins pentru televizoare şi pentru maşini de spălat vase şi care beneficiază, faţă de anul trecut, de un buget dublu.

În urmă cu câteva zile, vicepreşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, Dorin Corcheş, declara că în aproximativ o lună ar putea demara şi programul Rabla pentru electrocasnice.

"În ceea ce priveşte programul Rabla electrocasnice, facem ultimele modificări pentru a fi îmbunătăţit acest program şi, în aproximativ două săptămâni, veţi fi la curent cu noile modificări şi demararea acestui program. Noi sperăm ca în maximum o lună de zile să îl avem pornit şi programul Rabla electrocasnice", a precizat Dorin Corcheş, pe 2 mai.