Invitat într-o ediție specială a emisiunii ”România, te iubesc, difuzată duminică la Pro TV, ministrul a mărturisit că, alături de echipa guvernamentală, a aflat ”astăzi” câte forme de angajări sunt în România.

El a explicat că multitudinea formelor de angajare în România, dar și felul în care este elaborat Codul Fiscal, a dus la producerea unor întârzieri.

”Va ajunge la timp. Am aflat și noi astăzi, cu toții, când ne-am uitat la sistemul de lucru din România, câte forme de angajări sunt în România. Lucrul pe care l-am mai aflat a fost cât de complicat este, atât Codul Fiscal în România, dar și formele de angajări. Lucruri pe care le vom rezolva în viitor. Au ajuns puțin mai târziu, dar cu siguranță toți banii vor ajunge.” - a declarat ministrul de Finanțe.

De asemenea, Cîțu a declarat că, după ce România va ieși din starea de urgență, statul român va trebuie să se concentreze pe susținerea sectoarelor economice care au performanță în contextul pandemiei de Covid-19.

”După 15 mai trebuie să redirecționăm resursele statului către sectoarele performante. În primul rând nu trebuie să uităm că suntem un guvern liberal, în al doilea rând nu trebuie să uităm că orice economie s-a dezvoltat prin alocarea de resurse către acele sectoare din economie care au făcut performanță.” - a mai spus Cîțu la Pro TV.

Iar unul dintre exemplele concrete de companii care meritămsusținute sunt cele care s-au adaptat și și-au schimbat domeniul de activitate, în funcție de cererile provocate de criza echipamentelor medicale.

”Dacă vom vedea sectoare care vor dori să investească în retehnologizare, mergem acolo. Deja am făcut acest lucru în această perioadă. Au fost companii care au luat împrumuturi, garanții de stat, pentru a-și face reconversia către producția de măști.” - a mai spus el.

Peste 600.000 de angajaţi au fost sprijiniţi prin această măsură a şomajului tehnic, în perioada 16 - 31 martie 2020, dar şi alţi 50.000 de profesionişti, persoane care lucrează prin PFA, prin întreprinderi familiale sau prin contracte de drepturi de autor, a anunţat, vineri, ministrul Muncii, Violeta Alexandru.