Astfel, in urma anchetei realizate de INS in luna februarie, managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o relativa stabilitate a volumului productiei.

In ceea ce priveste numarul de salariati, se estimeaza o scadere de 16% pe total si de 19% in intreprinderile mici, cu pana la 50 salariati.

Pentru unele dintre activitati se va inregistra o tendinta de scadere mult mai accentuata, respectiv 44%, in fabricarea mijloacelor de transport si de 42-43%, in industria de substante si produse chimice.

Preturile produselor industriale ar putea creste cu 6% in urmatoarele trei luni.

In constructii se va inregistra o tendinta de scadere atat a volumului productiei, cat si a stocului de contracte si comenzi. Managerii estimeaza si o scadere cu 29% a numarului de salariati.

Managerii din sectorul de comert cu amanuntul au estimat in luna februarie 2010 o scadere a activitatii economice cu 16%, pentru urmatoarele trei luni. 

Angajatorii prognozeaza, de asemenea, si o scadere moderata a numarului de salariati din acest sector cu 10%, in timp ce preturile de vanzare cu amanuntul ar putea creste cu 18%.

Pentru servicii, managerii estimeaza o scadere a cererii cu 14%, in timp ce numarul de salariati din domeniu ar putea scadea, de asemenea, cu 13%.

Potrivit INS, anchetele s-au efectuat pe baza unor esantioane reprezentative in domeniul industriei prelucratoare (2.070 agenti economici), constructiilor (1.258), comertului cu amanuntul (2.678) si serviciilor (2.081). Marimea esantioanelor a fost stabilita astfel incat eroarea de estimare maxim admisa sa fie de ±5% la nivel total sector.