Spre exemplu, aplicatia Football Kicks este un adevarat fenomen printre posesorii de iPhone si este cel mai descarcat program in 37 de tari si primul joc in 67 de tari.

Ce o face atat de speciala? Te invata sa joci fotbal si sa dai gol ca atacantii Lionel Messi sau David Beckham.

Aplicatia este gratuita si este compatibila cu iPhone, iPod Touch sau iPad.

Aplicatia Fifa 2011 este o la mare cautare si asta pentru ca ofera o perspectiva la 360 de grade a jocului chiar de pe telefonul tau. Insa trebuie sa platesti 2,29 de dolari.

Si daca ai un telefon cu sistem de operare Android poti sa joci Fifa pe telefon. Iar pretul incepe de la mai putin de un dolar.

Si daca iti place si alt sport inafara de fotbal, ca de exemplu rugby, poti sa downlodezi Fotball Kick.

Iar daca vrei stiri ai la dispozitie Mirror Fotball sau Kick News. In plus, poti sa fii la curent cu scorul meciurilor folosind Soccer LiveScore pentru Android.

Daca ai telefon Blackberry si esti fan Ajax Amsterdam atunci poti sa-ti descarci o aplicatie special creata pentru echipa ta favorita.

Ce profit fac companiile din vanzarile de aplicatii

La nivel mondial, vanzarile din aplicatiile mobile vor atinge circa 15 miliarde de dolari anul acesta spun cei de la Gartner. Iar pana in 2014 vor depasi 60 de miliarde de dolari. In ceea ce priveste numarul de aplicatii descarcate, acestea vor totaliza 17,7 miliarde anul aceste, iar mai mult de 80% vor fi gratuite.

Chiar si asa, producatorul Apple domina piata. Anul trecut, s-au descarcat 7,38 miliarde de programe, adica 90% din totalul descarcarilor de pe toate platformele, scrie TechCrunch. In ceea ce priveste aplicatiile Android din Android Market, acestea sunt de curand disponibile si in Romania.

Apple incaseaza 33% din totalul incasarilor din vanzarea de aplicatii mobile, iar 66% din venituri merg catre programatori. Google retine tot 30% din veniturile obtinute in urma vanzarilor programelor din Android Market.