Pana acum, Google detinea prima pozitie in top, insa in iulie a avut doar 192,3 milioane de vizitatori, fata de 196,6 milioane cati a avut Yahoo!.

Comparativ cu iulie anul trecut, numarul vizitatorilor unici ai Yahoo! a crescut cu 20%, in acea perioada fiind depasita inclusiv de Microsoft.

Prima pozitie ocupata acum de motorul de cautare este inca un succes bifat de CEO-ul Marissa Mayer, care a facut o serie de schimbari de cand a preluat compania anul trecut, timp in care a achizitionat mai multe start-up-uri, cel mai notabil dintre acestea fiind Tumblr. Tumblr a fost in luna iulie al 28-lea cel mai popular site din SUA, potrivit raportului.

Mayer observa luna trecuta ca numarul de vizualizari ale paginilor Yahoo! a inceput sa creasca dupa un declin care a durat mai bine de un an. Presedinta a pus schimbarea pe seama versiunilor imbunatatite ale mailului Yahoo!, dar si ale sectiunilor despre vreme, sport, stiri si Tumblr, disponibile inclusiv pe dispozitivele mobile.

Redesenarea aplicatiei de e-mail pentru tablete a adus, de pilda, o crestere de 120% a activitatii userilor clientului de mail, potrivit companiei. De altfel, Mayer a declarat in repetate randuri ca vrea sa se concentreze pe obiceiurile zilnice ale consumatorilor, pentru a putea sa integreze produsele firmei in rutina userilor.

Actiunile Yahoo! au scazut usor miercuri, dar sunt oricum cu 80% mai mari fata de anul trecut. Reprezentantii Yahoo! au refuzat sa comenteze informatia.