Ministerul Transporturilor si Telecomunicatiilor a anuntat, in cursul dupa-amiezii, redeschiderea accesului la paltforma de microblogging Twitter pentru cei aproximativ 12 milioane de utilizatori turci, scrie AFP, preluata de Mediafax.
 
Interdictia, decretata in plina campanie electorala de catre premierul Recep Tayyip Erdogan, a provocat un val de critici, atat in Turcia, cat si in strainatate. Ridicarea interdictiei a fost salutata de catre internauti si Twitter, care s-a declarat "incurajata de vestea venita din Turcia".
 
Autoritatea turca pentru telecomunicatii (TIB) a blocat accesul la reteaua Twitter in cursul noptii de 20 spre 21 martie, din ordinul premierului Recep Tayyip Erdogan, care a decis sa puna astfel capat difuzarii zilnice pe Internet a unor interceptii telefonice potrivit carora ar fi implicat in fapte de coruptie.
 
La o saptamana dupa reteaua Twitter, Guvernul turc a blocat accesul la YouTube, in urma difuzarii pe Internet a inregistrarii unei reuniuni confidentiale care evoca o interventie militara turca in Siria.
 
Un tribunal de la Ankara anuleaza si blocarea YouTube

Un tribunal de la Ankara a dispus vineri anularea masurii interzicerii retelei de partajare de inregistrari video You Tube, decretata saptamana trecuta de catre Guvernul turc dupa difuzarea unui rezumat al unei reuniuni confidentiale, scrie presa turca, relateaza AFP.

Aceasta hotarare, care poate fi atacata in apel, intervine dupa anularea, joi, a masurii interzicerii retelei de microblogging Twitter, in Turcia, in urma unei decizii a celei mai inalte instante judiciare din tara, care a considerat masura contrara libertatii de exprimare.

Puterea islamo-conservatoare de la Ankara a reclamat blocarea YouTube la 27 martie, invocand "securitatea nationala", dupa difuzarea unei inregistrari de tip pirat in care oficiali turci vorbeau despre planuri de interventie militara in Siria.

Site-ul YouTube nu putea sa fie accesat vineri, la pranz.

Sesizata de trei reclamanti, Curtea Constitutionala a dispus miercuri anularea interzicerii Twitterului, apreciind ca masura este contrara libertatii de exprimare.

Premierul Recep Tayyip Erdogan a denuntat in mod public, vineri, aceasta decizie. "Trebuie, bineinteles, sa aplicam aceasta hotarare a Curtii Constitutionale, dar eu nu o respect", a spus el la Istanbul, inainte sa urce la bordul unui avion pentru a efectua o vizita in Azerbaidjan.