Totodată, la fel ca în cazul site-urilor de pacanele online, Instagram a înregistrat un număr foarte mare de utilizatori în mod deosebit în perioada pandemiei de Covid-19. Acest lucru a fost argumentat cu faptul că oamenii au petrecut mult mai mult timp în interiorul locuințelor, apelând astfel la diferite platforme deschise cu scopul de a socializa în mod virtual.

Așadar, a apărut un număr impresionant de persoane cu foarte mulți fani pe Instagram, ale căror postări generează reacții variate. Dacă nu știi pe cine să urmărești pe #insta pentru a îți face feed-ul mai interesant, ți-am pregătit mai jos un top al utilizatorilor cu cei mai mulți urmăritori.

Printre ei, probabil că vei găsi și persoane pe care le urmărești deja, aflând cu exactitate câți urmăritori are la momentul scrierii articolului (iunie 2021), precum și care este numărul mediu de like-uri pe care acesta îl obține la fiecare postare.

 

@EuSuntDorian

 

Popa „Hâtz” Dorian este unul din cei mai cunoscuți români care activează în mediul online. Având un total de 2,3 milioane de urmăritori pe Instagram, acesta este cel mai cunoscut influencer din țara noastră. Postările sale primesc, în medie 78 k like-uri, iar media de engagement se situează la valoarea de 3.4%.

 

@Jador_Adevarat

 

Cu 1,1 milioane de urmăritori pe Instagram, interpretul Jador obține în jur de 70 k like-uri la fiecare dintre postările sale, acestea fiind, în mod normal, legate de colaborările artistului și de activitatea sa publică. Media de engagement este ceva mai mare decât în cazul lui Dorian Popa, acesta obținând 6.4%.

 

@Bibi.Official

 

Cântăreața Bibi are 950 k urmăritori pe Instagram și o rată de engagement medie de 5.8%. Această valoare îi aduce o medie de 54,000 de like-uri la fiecare postare, fanii delectându-se cu poze din vacanțe, dar și din viața de zi cu zi a artistei.

 

@Nanemernic

 

Nane se numără și el printre cei mai cunoscuți cântăreți din România, având o jumătate de milion de followeri pe Instagram (530 k urmăritori). Media de engagement este relativ mare, situându-se la 9.8% și aducându-i o medie de 51 k like-uri la fiecare dintre postările sale.

 

Cel mai cunoscut influencer de pe Instagram

 

Așa cum era de așteptat, Cristiano Ronaldo este cel mai cunoscut influencer din lume. Fotbalistul are o viață socială activă atât pe Instagram, cât și pe alte platforme importante de social media. Spre exemplu, acesta are aproximativ 275 de milioane de urmăritori pe Instagram, în timp ce aproximativ 150 de milioane de persoane îl urmăresc pe Facebook.

Nici Twitter sau Youtube nu sunt mai prejos, având aproximativ 92 de milioane, respectiv 1,5 milioane de urmăritori.

Locurile următoare în topul influencerilor la nivel mondial sunt ocupate de diferiți artiști și persoane publice, precum:

● Justin Bieber - 170 M

● Ariana Grande - 230 M

● Selena Gomez - 220 M

● Beyonce - 267 M

● Kylie Jenner - 225 M

Licența ONJN nr. L1160651W000195