"Grupul New Europe Property Investments a incheiat un acord cadru cu Real 4 You, din Austria, pentru achizitia unei participatii de 70% la ELJ Vatra SRL, firma inregistrata in Romania care detine terenul Electroaparataj, unde va fi construit un nou centru comercial, Mega Mall", se arata intr-un comunicat transmis vineri de NEPI, citat de Mediafax.

Dezvoltatorii vor sa construiasca un mall cu o suprafata utila de 70.000 metri patrati, care ar urma sa fie deschis pana la jumatatea anului 2015, noteaza fondul in comunicat. Lucrarile de constructie vor incepe in acest an. Aproximativ 30% din suprafata este deja rezervata unor chiriasi, printre care Carrefour, C&A si H&M, se spune in comunicat.

Dezvoltatorul austriac Real 4 You a obtinut anul trecut autorizatia de constructie pentru proiectul Mega Mall, situat pe platforma fostei fabrici Electroaparataj, in apropriere de Soseaua Iancului si Soseaua Pantelimon.

Operatorul de hipermarketuri Carrefour si cei de electrocasnice Flanco si Altex, precum si operatorii de entertainment Slot Point Casino si Cine Grand, sau retaileri de moda precum C&A, H&M, Kenvelo, Lee Cooper, Celio, Lashez, Office Shoes au inchiriat deja spatii in Mega Mall.

Fondata in 1995 de oamenii de afaceri germani Christian Rimpf si Klaus Riederer, Real 4 You Group este un investitor imobiliar acarei activitate principala consta in proiectarea si dezvoltarea de proprietati de retail.

Real 4 You Group va dezvolta pe langa Mega Mall si cateva centre comerciale in orase precum Satu Mare, Foscani si Targu Mures, denumite tot Mega Mall. Centrele vor avea intre 18.000 mp si 22.000 mp si vor fi ancorate de un supermarket sau de un hipermarket. Ambele companii de consultanta sunt agenti co-exclusivi pe proiectele din tara.

NEPI detine active de peste 600 de milioane de euro in Romania, printre cele mai importante fiind cladirile de birouri The Lakeview si Floreasca Business Park din Bucuresti si City Business Center din Timisoara, precum si Ploiesti shopping City si Promenada Braila, dar si o serie de terenuri pentru dezvoltarea de centre comerciale.