"Este probabil ca cele doua magazine sa fie deschise in 2011. Primul deschis va fi cel din Constanta. Investitiile intr-un magazin vor fi de 30-35 de milioane de euro, fonduri care vor fi sustinute din resurse proprii", a spus Lars Lund, country manager al kika Romania, citat de Ziarul Financiar.

Lund, 42 de ani, a preluat conducerea magazinului in decembrie 2009, iar anterior a lucrat in cadrul retelei de francize a kika din 2006. Pentru deschiderea primului magazin kika, compania a angajat pana in 200 de oameni, cifra care s-ar putea pastra si in cazul urmatoarelor unitati.

"In aproximativ trei-patru luni de la momentul primirii aprobarilor si a aprobarii planului de afaceri vom inecepe si angajarile. Negocierile pentru compania care va construi magazinul sunt derulate de firma noastra care realizeaza acest lucru centralizat", a adaugat Lund.

Magazinul kika a avut in 2009, primul an de operare pe piata locala, o cifra de afaceri de aproximativ 16 mil. euro, iar pentru 2010 a fost bugetata o crestere. In legatura cu aceste rezultate, Lund a spus ca "pentru situatia in care suntem si pentru rezultatele la care ne aflam, magazinul merge bine, insa vrem rezultate mai bune".