Pentru prima data dupa 1989, un guvern a fost demis printr-o motiune de cenzura care a fost depusa chiar de partidele care l-au sustinut la investire, PSD si ALDE. Astfel, social-democratii si-au dat jos propriul premier si propriii ministri.

Motiunea de cenzura a fost adoptata de Parlament cu 241 voturi ”pentru” si 10 voturi ”impotriva”, astfel ca Guvernul Grindeanu este demis. Pentru demiterea Cabinetului Grindeanu era nevoie de 233 de voturi "pentru".

Premierul Sorin Grindeanu s-a aflat in situatia inedita in care s-a prezentat in fata Parlamentului pentru testul votului de incredere cu o banca ministeriala aproape goala, intrucat cvasitotalitatea ministrilor si-au anuntat demisiile din Guvern.

Singurul care i-a ramas alaturi din echipa initiala a fost ministrul Comunicatiilor, Augustin Jianu, la care s-a adaugat Victor Ponta, numit secretar general al Guvernului in locul lui Mihai Busuioc.

Purtatorul de cuvant al sefului statului, Madalina Dobrovolschi, a anuntat ca presedintele Klaus Iohannis va convoca luni consultari cu partidele parlamentare in vederea formarii noului Guvern.

Mai multe detalii pe www.stirileprotv.ro.