Traian Basescu se declara in favoarea impozitarii salariilor mari din sectorul public, spunand ca, daca premierul Victor Ponta va putea sa introduca aceasta masura, el il va sustine.  "Daca Ponta poate, eu il sustin", a afirmat presedintele, potrivit Mediafax.

"Ce stim ca se intampla in regiile statului, in institutii care tin de autoritatea statului, care au inteles ca, daca sunt autofinantate sau regii autonome, isi pot permite orice legat de banul public, pentru ca banii regiilor si ai companiilor de stat sunt bani publici... Voi sustine, numai sa-si rezolve ei problema in interiorul aliantei, ca, daca si-o rezolva, eu nu voi fi omul care sa spuna «Nu-i corect». Mai ales in perioade dificile, daca discutam de echitate, echitatea o propovaduiesc si popularii, si socialistii in Uniunea Europeana", a mai spus seful statului. 

Traian Basescu a apreciat ca o asemenea masura "ar fi o semnificatie ca in timpul crizei nu poate avea unul salariu de 40.000 de euro pe luna si altul 700 de lei". 

Presedintele a mai spus ca aceasta masura nu trebuie aplicata si in sectorul privat: "N-avem ce cauta in sectorul privat. Asa cum nu a atins nimeni sectorul privat cand s-au facut reduceri de salarii la stat, nu are nimeni dreptul sa-l atinga nici in continuare". 

Premierul Victor Ponta a declarat joi ca isi mentine intentia de a impozita salariile si pensiile din sectorul public care depasesc 1.000 de euro, totodata el exprimandu-si speranta ca ii va convinge pe toti liberalii de necesitatea ei, chiar daca Crin Antonescu "a inteles", dar nu este de acord.