Cu o asemenea suma poti sa stai confortabil in buricul Bucurestiului sau peste drum de Parlament. Este drept insa ca alesii nostri n-ar mai beneficia nestingheriti de tratamente spa si piscina, pentru ca la bloc gasesti mai greu asa ceva.

Ca sa nu plece din hotelurile de cinci stele, parlamentarii sunt dispusi la concesii. Sunt gata sa renunte la mic dejun, la lenjeria schimbata zi de zi, sau la internet.

Pe de alta parte, nici managerii unui hotel de 5 stele din centrul Bucurestiului nu isi doresc sa ramana dintr-o data cu 240 de camere libere. Asa ca au plecat la Tel Aviv ca sa discute cu patronii. Insa chiar daca le mai taie din facilitati clientilor parlamentari, mai jos de 6.000 de lei pe luna nu pot cobori.

Un social-democrat care acum sta in conditii de cinci stele spune ca si-a inchirat cu 3.200 de lei si un apartament. Pe de alta parte, reprezentantii hotelurilor de patru stele au trimis pe adresa parlamentului oferte care se incadreaza in bugetul propus de alesi.

Insa, cu tot ce-i trebuie, chiria unei case din centrul Capitalei costa 650 de euro. De restul pana la 900 de euro, cat ar putea primi de la serviciu, senatorii si deputatii si-ar putea permite inclusiv o menajera.