Premierul Dacian Ciolos a afirmat ca bugetul este o responsabilitate comuna a Guvernului si a Parlamentului, exprimandu-si speranta ca deputatii si senatorii sa tina cont de acest lucru si de echilibrul executiei bugetare.  

"Doresc sa ma angajez in fata dumneavoastra ca Guvernul o sa implementeze acest buget in mod transparent, in mod eficient si mai ales in mod prudent, astfel incat sa nu apara derapaje", le-a spus Ciolos parlamentarilor.  

El a aratat ca educatia, investitiile si cercetarea sunt prioritati clar asumate de acest Guvern prin buget.  

"Acest buget a trebuit sa fie realizat la cateva saptamani de cand a fost instalat Guvernul si care a tinut cont de decizii pe care in mod legitim acest Parlament le-a luat si care se reflecta in acest buget. Altfel, cu siguranta ar fi fost o alta structura a bugetului si sper sa gasim o cale sa pregatim pentru anul 2017, sa lasam un proiect de buget care sa reflecte modul in care acest Guvern gandeste si vede perspectiva de dezvoltare a Romaniei, nu doar pe termen scurt, dar si pe termen mediu. Lasati-ne acest an ca sa aratam ceea ce am dorit sa facem si sper eu sa avem acelasi aplomb, aceeasi dezbatere si sustinere pentru buget", a mai spus Ciolos.