”Orice presedinte isi doreste un Guvern al lui”, a spus Klaus Iohannis, precizand ca acest lucru inseamna ”un guvern cu care sa poata lucra, efectiv, si formal si informal in toate problemele care privesc statul”.

De exemplu, eu mi-ai fi imaginat ca un guvern care vrea sa lucreze cu mine, inainte sa prezinte modificari semnificative la Codul Fiscal, vine la mine, mi le prezinta, le discutam si vedem cum le putem pune in practica. Acest lucru nu s-a intampla, cum si in alte chestiuni, Guvernul a considerat ca poate sa mearga mai departe fara sa se consulte cu presedintele”, a spus Klaus Iohannis.

El a precizat ca nu doreste sa faca treaba Guvernului, cum ”nu doreste sa vada de treaba altuia”, si a adaugat: ”Cred ca un guvern care doreste sa lucreze cu presedintele, informeaza sau consulta, de la caz la caz, pe presedinte, in chestiuni care sunt importante pentru tara”.

Iohannis a tinut sa precizeze ca, in afara de aceste chestiuni, ”sunt lucruri despre care premierul Ponta il informeaza si se consulta”. Intrebat daca a venit vreodata cineva sa ii propuna ”targuri politice”, presedintele a replicat: ”Niciodata, nici acum, nici inainte”.
Iohannis: Cea mai mare nemultumire o reprezinta modul in care Parlamentul continua sa trateze cererile Justitiei

Presedintele Klaus Iohannis a mai declarat ca "cea mai mare nemultumire" a sa in aceasta perioada si "cea mai mare restanta" o reprezinta modul in care Parlamentul continua sa trateze cererile Justitiei.

"Cea mai mare nemultumire a mea in aceasta perioada si, trebuie sa recunoastem, cea mai mare restanta ramane modul in care Parlamentul continua sa trateze cererile Justitie, dar si faptul ca promisiunea de a face mai transparente si mai simple procedurile care privesc incuviintarea cererile Justitiei nu a fost onorata inca de partide", a spus Iohannis.

"Fiecare episod in care justitia este blocata in Parlament inseamna un pas inapoi in recastigarea increderii publice si o sursa de pierdere a legitimitatii, iar efectele depasesc momentul unui vot", a adaugat seful statului.