Grindeanu a precizat ca schimbarea de la Ministerul Fondurilor Europene este data de faptul ca PSD considera prioritar acest domeniu.

Grindeanu a precizat ca, in sedinta Comitetului Executiv al partidului, au fost votate in unanimitate cele patru propuneri de ministri la care a ajuns in urma discutiilor cu persoanele pe care le viza si ”consultarile zilnice, daca nu mai des, cu conducerea partidului”, potrivit News.ro.

Premierul a confirmat ca propunerile de noi ministri sunt: Tudorel Toader la Justitie, Alexandru Petrescu - Mediul de Afaceri, Rovana Plumb - Fonduri Europene si Mihai Tudose - Economie.

Sorin Grindeanu a precizat ca, in ceea ce priveste schimbarea de la Ministerul Fondurilor Europene, actuala detinatoare a portofoliului, Mihaela Toader, ”ramane in echipa, face parte din echipa”, insa inlocuirea este determinata de ceea ce PSD considera prioritate pentru guvernare, reespetiv atragerea de fonduri europene.

”Am vrut sa intarim echipa prin cooptarea unui membru de partid cu greutate”, a subliniat Grindeanu.

In acelasi timp, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus ca lui Tudorel Toader, propus de coalitia guvernamentala pentru postul de ministru al Justitiei, nu se i va cere de catre PSD sa devina membru de partid.

”Nu i se va solicita sa se inscrie in partid”, a declarat Liviu Dragnea raspunzand unei intrebari legate de posibilitatea ca Tudorel Toader sa devina membru PSD.

Tudorel Toader, propus miercuri de conducerea coalitiei de guvernamant pentru postul de ministru al Justitiei ramas vacant dupa demisia lui Florin Iordache, este, din 2016, rector al Universitatii ”Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, unde, timp de 11 ani, a fost si director al Scolii doctorale.

El a fost, zece ani, judecator al Curtii Constitutionale si s-a numarat printre cei trei judecatori ai CCR care au facut opinie separata la decizia Curtii de invalidare a referendumului din 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. In scandalul OUG 13, Toader s-a pronuntat in favoarea abrogarii Ordonantei de modificare a codurilor penale, dar impotriva dreptului presedintelui Iohannis de a convoca un referendum pe tema justitiei.