Biserica trebuie sa inteleaga si sa aleaga. Traim in secolul XXI. Este nevoie de bani", a subliniat Teodorovici, fost ministru de Finante, potrivit News.ro.

El a spus ca va initia discutia cu reprezentantii Bisericii pe acest subiect.

"Fie sa retrocedam ce au de retrocedat si atunci gasim o cale de impozitare", este o varianta enuntata de consilierul premierului.

"Daca facem un calcul ultimii 10 ani sau ultimii 27 de ani de zile cu cat a finantat statul roman biserica romana, o sa vedem ca sunt sume foarte importante. Dar trebuie sa gasim un echilibru. Repet, propunerea pe care as vrea sa o fac nu am nicio indoiala ca va fi acceptata de BOR”, a sustinut consilierul premierului.

Teodorovici a revenit asupra subiectului, vineri, intr-o conferinta, precizand ca nu exista o estimare a sumei care s-ar putea strange la bugetul de stat.

Este o discutie inceputa in 2015, care nu a mai putut fi continuata. Sunt sume importante care s-ar putea strange si care ar ramane mai departe la nivelul bisericii, dar utilizate acolo unde este nevoie, in special pentru sustinearea activitatilor cu caracter social”, a adaugat Teodorovici, dand ca exemplu copiii fara parinti sau persoanele in varsta nevoiase.

El afirma ca va initia discutia cu reprezentantii Bisericii pe acest subiect.

Dragnea: Nu sustin impozitarea veniturilor Bisericii. Unele institutii trebuie ajutate cel putin sa existe

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, ca se impotriveste ideii impozitarii veniturilor Bisericii, considerand ca unele institutii din Romania trebuie "cel putin sa le ajutam sa existe".

"Eu zic totusi sa incercam sa mai pastram niste institutii in Romania, cel putin sa le ajutam sa existe. Nu sustin aceasta varianta", a spus Dragnea.

El a precizat ca nu s-a discutat in coalitie despre asa ceva, si "nici nu vrea" sa fie atins acest subiect.