Primul care a cerut bani pentru chirie este chiar seful Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. Asta desi el locuieste deja intr-un apartament cu cinci camere de la stat.

Nu sta rau nici conservatorul Ion Dinita. Acesta are 37 de terenuri in Brasov, Sighisoara, Navodari si Bucuresti, patru case de locuit si doua de vacanta, un apartament in Marea Britanie si alte noua in tara. Dinita are pe numele sau si doua apartamente in Bucuresti. Vrea, insa, bani pentru chirie ca sa stea in Capitala.

In prima sa declaratie de avere ca deputat, Petre Daea si-a trecut un apartament Capitala. Sustine, insa, ca spatiul este locuit de fiica sa.

Deputatul Danut Culetu ar avea si el o locuinta in Bucuresti. Alesul pretinde, insa, ca apartamentul nu este pe numele sau.

Liberalul Victor Paul Dobre este in aceeasi situatie. In urma cu sapte ani, a cumparat pentru baiatul sau o locuinta in Bucuresti.

Desi sustine ca proprietarul este fiul sau, Matei, fostul ministru al Administratiei, Victor Paul Dobre, si-a trecut, totusi, in declaratia de avere apartamentul de 55 de metri patrati.

Liberalul Gheorghe Marian Talos, dar si colegul sau de la PDL Iulian Vladu, apar pe listele parlamentarilor cazati la hotel, desi amandoi si-au trecut in declaratia de avere cate o casa. Ambele imobile figureaza, insa, ca fiind in constructie inca din 2008.

Potrivit statutului, chiar daca au proprietati in Bucuresti, dar domiciliul in alt oras, Parlamentul este obligat sa le acorde alesilor locuinta de serviciu.