Protestele din Romania, care miercuri seara s-au transformat in cea mai mare manifestatie de dupa caderea comunismului, au ajuns in toata presa internationala. Inca din weekend, subiectul a fost dezbatut in diverse publicatii ca Reuters sau Associated Press.

Publicatia New York Times a alocat un material amplu coruptiei din Romania: "Noul Guvern al Romaniei se confrunta cu intensificarea unei miscari de protest impotriva unor masuri considerata permisive si favorabile actelor de coruptie. Vrem sa aflam de la cititorii nostri romani si sa colectam marturii de la cei care au avut de a face si care au simtit pe pielea lor efectele coruptiei. Cum v-a afectat coruptia viata personala, la serviciu sau in timpul liber? Ati fost martorii unor astfel de acte? Este posibil sa folosim marturiile voastre intr-un viitor material" au scris cei de la New York Times.

Si BBC a scris despre "cel mai mare prostest din Romania dupa caderea comunismului". Pe prima pagina a site-ului BBC apar imagini de la protestele din Capitala, unde miercuri seara s-au adunat in fata Guvernului sa isi exprime nemultumurile fata de deciziile Guvernului privind Justitia. "

Bucurestiul, Capitala Romaniei, a fost aseara centrul cele mai mari manifestatii anti-guvernamentale de la prabusirea regimului comunist. Oamenii au scandat 'hotii', 'demisia' in fata cladiri Guvernului".

Reuters noteaza faptul ca protestele care au inceput pasnic s-au terminat violent "dupa ce aproximativ 300 ultrasi din galeriile de fotbal au venit sa agite spiritele si au aruncat cu petarde si torte in jandarmi". Jurnalistii aduc aminte si de procesul lui Liviu Dragnea: "Ordonantele de urgenta date de Guvern l-ar putea scapa pe liderul PSD de un proces, acuzat ca si-a folosit influenta politica pentru a angaja doi apropiati in partidul sau in perioada 2006 si 2013".

Reuters aminteste si de parcursul politic al acestui guvern, de prostestele de acum aproape 2 ani, dupa tragedia din Colectiv.