Activitatea domnului Gheorghe Piperea este neremunerata”, se arata in decizia de numire, publicata joi in Monitorul Oficial.

Piperea il va consilia pe premier pe chestiuni care erau de specialitatea senatorului Eugen Orlando Teodorovici, care a fost consilier onorific timp de numai 10 zile, fiind demis ca urmare a unor declaratii publice care au iscat controverse in spatiul public.

Teodorovici a fost numit consilier onorific pe 4 iulie si a fost demis pe 14 iulie. Dupa numire, Teodorovici afirma ca va ocupa functia de consilier onorific al premierului Mihai Tudose doar atat timp cat propunerile pe care le va face in diferite sectoare ale economiei vor fi luate in considerare si nu vor exista "fantezii” sau "topaieli” fiscale.

Ulterior, senatorul PSD a criticat, la o emisiune TV, finantarea unui stadion din Teleorman, cu 12 milioane euro, asa cum a decis Ministerul Dezvoltarii. El a vorbit si despre posibilitatea impozitarii Bisericii, idee care a fost criticata de liderul PSD, Liviu Dragnea.

Premierul Mihai Tudose a explicat, luni, ca l-a demis pe Eugen Teodorovici din functia de consilier onorific pentru ca el a "inteles gresit" colaborarea cu seful Executivului, comportandu-se ca un purtator de cuvant, insa avansand idei cu care Tudose nu era de acord.

"Domnul Teodorovici a fost colaboratorul meu si am crezut ca putem colabora pe consultanta, daca doriti, la ceea ce dumnealui se pricepe pe financiar-fiscal. Numai ca domnia sa probabil ca a inteles gresit si s-a transformat intr-un purtator de cuvant, iar eu inteleg ca ideile pe care domnia sa le are sa le aflu de la el, nu prin intermediul presei", a spus Tudose.

El a precizat ca nici nu a fost de acord cu "cel putin majoritatea" ideilor lansate de senatorul PSD. Intrebat despre ideea impozitarii Bisericii, una dintre temele lansate de Teodorovici, Tudose a spus ca raspunsul sau la aceasta problema a fost demiterea consilierului sau.