REZULTATE EXIT-POLL IRES

Klaus Iohannis: 66,5%
Viorica Dăncilă: 33,5%
Rezultatele nu iau în considerare decât votul din ţară, nu şi cel din diaspora

REZULTATE EXIT-POLL CURS/AVANGARDE

Klaus Iohannis: 64,8%
Viorica Dăncilă: 35,2%

REZULTATE EXIT-POLL CURS/AVANGARDE
SIMULARE NAŢIONAL+DIASPORA

Klaus Iohannis: 67%
Viorica Dăncilă: 33%

Mai multe detalii pe www.stirileprotv.ro.

Iohannis: Este cea mai importantă victorie împotriva PSD

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, duminică seară, după închiderea urnelor, că a obţinut cea mai importantă victorie împotriva Partidului Social Democrat.

"Este cea mai categorică victorie împotriva PSD", a spus Iohannis, la sediul PNL, după anunţarea exit-poll-urilor, care îl clasează pe primul loc în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

El a mai spus că va fi un preşedinte "total implicat" pentru România, arătând că va fi preşedintele tuturor românilor, atât al celor care l-au votat, cât şi al celor care au avut altă opţiune.

"România a câştigat astăzi, dragi români. România modernă, România europeană, România normală a câştigat astăzi. Românii au fost eroii zilei de astăzi. Au fost într-un număr impresionant să voteze şi acesta e cel mai important câştig al zilei de azi. O menţiune specială pentru românii din diaspora, care au mers în număr extraordinar la vot. Este o victorie importantă, cea mai categorică victorie obţinută vreodată împotriva PSD", a declarat Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

Dăncilă: PSD a recuperat voturile pierdute la europarlamentare

Imediat după anunţarea exit-poll-urilor care îl dau câştigător al alegerilor pe Klaus Iohannis, contra-candidata sa Viorica Dăncilă a declarat că PSD a recuperat voturile pe care le-a pierdut la europarlamentare.

"PSD, astăzi, a recâştigat încrederea cetăţenilor români care ne-au votat în 2016. Am recuperat voturile pe care le-am pierdut la alegerile europarlamentare iar astăzi avem peste 3 milioane de voturi, ceea ce înseamnă că avem numărul de voturi pe care l-am avut la parlamentarele din 2016 şi care ne-au permis să intrăm la guvernare", a afirmat Viorica Dăncilă la sediul central al PSD.