De asemenea, PPDD a obtinut 13,98% la Camera Deputatilor si 14,63% la Senat, iar UDMR - 5,15% la Camera si 5,25% la Senat.

Purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet, a precizat ca mai sunt de centralizat datele din judetele Arad, Galati, Prahova, Vrancea si din Municipiul Bucuresti.

Prezenta la vot, conform datelor centralizate pana la acest moment, a fost de 41,76%.

USL a castigat detasat alegerile pentru Camera Deputatilor si Senat, potrivit institutelor de sondare a opiniei publice CURS, CCSB si CSOP, scrie Mediafax.

CURS:

Camera Deputatilor: USL: 56,96 %
Senat: USL: 57,58%

USL a obtinut 56,96 % din voturi la Camera si 57,58 % din voturi la Senat, fiind urmata de ARD cu 18,12% la Camera si 18,87 % la Senat, PPDD cu 12,95% si 13,09 %, iar UDMR a luat 5,19% si 5,16%, conform rezultatelor exit-poll-ului CURS difuzat de TVR.

CCSB:

Camera Deputatilor: USL: 56,8%
Senat: USL: 58,3%

USL a obtinut 56,8%% din voturi pentru Camera si 58,3% pentru Senat, fiind urmata de ARD cu 19% si 19,6%, PPDD cu 13,8% si 14,1%, UDMR cu 5,1% si 5,2%, conform rezultatelor exit-poll-ului CCSB difuzat de Antena 3.

CSOP:

Camera Deputatilor: USL: 54%
Senat: USL: 55%

USL a obtinut 54% din voturi pentru Camera si 55% pentru Senat, fiind urmata de ARD cu 19% si 19%, PPDD cu 10% si 10%, UDMR cu 5% si 5%, conform rezultatelor exit-poll-ului CSOP difuzat de B1 TV.

Prezenta la vot, la nivel national, la alegerile parlamentare, la ora 21.00, a fost de 41,72%, a anuntat, duminica, purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central, Marian Muhulet. Prezenta la vot in Bucuresti la ora 21.00 a fost de 39,36 %, cea mai mare pondere a alegatorilor care s-au prezentat la urne fiind in sectorul 1, iar cei mai mica, in sectorul 5.

In mediul urban, prezenta la vot a fost de 40,49%, iar in mediul rural a fost de 43,4%. In judetul Teleorman se inregistreaza, potrivit BEC, cea mai mare prezenta la vot, de 54,73%, fiind urmat de judt?ele Gorj - 54,14%, Mehedinti - 50,14%, Olt - 49,79%, Giurgiu - 49,1%. La polul opus se afla judetul Timi?, unde se inregistreaza cea ma scazuta prezenta la urne, de 33,5%, urmat de judetele Maramures - 33,7%, Cluj - 35,27%, Arad - 35,28%, Sibiu - 37,12%. Datele au fost estimate pe baza unui esantion reprezentativ format din 2.994 sectii de votare, cu o marja de +/- 3 la suta.

Reactii politice dupa aflarea rezultatelor partiale

"2012 este Anul Victoriei!" Sloganul de campanie al Uniunii Social Liberale a devenit realitate, au exclamat in cor liderii PSD si PNL la aflarea primelor estimari cu privire la rezultatele alegerilor parlamentare de ieri. Crin Antonescu si Victor Ponta, unul de la Bucuresti, celalalt de la Targu Jiu, au savurat victoria Uniunii si au revendicat din primele momente guvernarea pentru urmatorii patru ani.
 
Cu cateva minute inainte de ora 21, cand urnele au fost inchise, Crin Antonescu a ajuns la sediul USL din Bulevardul Kiseleff, la brat cu sotia sa, europarlamentarul Adina Valean.  Liderul liberal a asteptat primele estimari ale votului romanilor in fata camerelor de luat vederi.

"Anul 2012 a fost intr-adevar anul victoriei. 2013 trebuie sa fie anul victoriei impotriva crizei si a saraciei. Votul de astazi este cel mai mare scor politic obtinut de vreo alianta dupa 1990", a spus Antonescu, presedintele PNL.

Avand mai degraba mana unui om preocupat de ce va urma, Antonescu a mascat bucuria momentului si nu s-a exteriorizat. Pe un ton ferm, i-a cerut presedintelui Traian Basescu sa incredinteze USL-ului si lui Victor Ponta in calitate de premier guvernarea urmatorilor patru ani.

In timp ce Antonescu facea primele declaratii dupa inchiderea sectiilor de votare, colegii sai din conducerea USL au primit cu aplauze indelungate primele estimari ale scrutinului. Iar la Targu Jiu, Victor Ponta isi facea aparitia triumfal intr-o sala amenajata special pentru castigarea alegerilor.

"In aceasta seara am castigat o batalie extrem de importanta. Aceasta zi a pus capat unui razboi civil, unui razboi politic care a sfasiat Romania in ultimii ani", a spus presedintele PSD.

Dupa discursul de invingator, Ponta a vorbit la telefon cu deputatul Nicolae Paun, liderul Partidei Romilor. I-a multumit pentru ca romii din Targu Jiu l-au ajutat sa castige un nou mandat de deputat.

Ponta s-a bucurat de victoria USL alaturi de sotia sa, europarlamentarul Daciana Sarbu.

"Sigur ca acum e fericit, a muncit foarte mult, dar nu cred ca are timp sa se odihneasca!", a spus Daciana Sarbu.

Intre timp, la Bucuresti, secretarul general al PSD Liviu Dragnea se pregatea de o noapte alba. Centralizarea voturilor din toate colturile tarii abia incepea, iar seful de campanie a dat ordin de la televizor ca nimeni sa nu deschida sampania.

Nu e un rezultat triumfator, dar nici unul de care sa ne fie rusine. Aceasta a fost prima reactie a liderilor Aliantei Romania Dreapta, la putin timp dupa aflarea rezultatelor. Doar cativa dintre candidati si membri au venit la sediul partidului, iar Vasile Blaga, inzapezit toata ziua la Timisoara, a ajuns la Bucuresti in ultimul moment. Peste noapte, principalii sefi ai PDL s-au retras in sediul central pentru a centraliza voturile si au preferat sa nu faca prea multe comentarii.  

"Scorul pe care l-am obtinut a fost rezultatul unei munci deosebite dusa in conditii speciale. USL a facut o campanie de manipulare", a spus Blaga.