De toate se gasesc la CES: de la televizorul care ofera o imagine de patru ori mai clara decat cea full HD pana la ecranul TV care va aduce in sfarsit armonia in orice familie: sotul se uita la un meci de fotbal, sotia la serialul preferat. In acelasi timp.

Seara, pe canapea, in fata televizorului din sufragerie, la ce ne uitam? O problema pe care o recunoaste orice familie. Cu noile televizoare, cu vizualizare duala fiecare se uita la ce vrea.

Iti pui ochelarii, apesi pe un buton si iti alegi canalul, fiecare vede o cu totul alta imagine, cu ajutorul ochelarilor polarizati Dar, cum auzim diferit? In interiorul ochelarilor exista o pereche de casti.

Tot Samsung ne arata o alta idee spectaculoasa. Cand auzim reclama cu imaginile prind viata pe televizor, nu ne asteptam ca televizorul sa inceapa sa miste. In cazul nostru sa se indoaie.

Asa arata televizoarele OLED, care care se curbeaza electric. Asa te poti uita la un film, spre exemplu, sau daca doar urmaresti stirile poti indrepta ecranul si sa-l vezi de oriunde din incapere.

E clar ca razboiul dintre tehnologiile 4K se poarta in Coreea, unde LG propune cel mai mare televizor de acest gen. Cu o diagonala de 2 metri si 35 de centimetri, un astfel de televizor este capabil sa ajunga din podea pana in tavan, in orice apartament din Romania. Daca pui 5 astfel de televizoare, unul langa celalalt, capeti dintr-o data o fereastra uriasa catre un alt loc, mult mai atragator. Si primul televizor 4K, cu touchscreen, vine tot de la LG.

In cautarea celei mai mari tablete din targ am dat peste un televizor urias, de 84 de inch in diagonala, la rezolutie 4K. Arata ca un TV. ESte capabil de multe lucruri. Ma lasa sa ma apuc de pictat.

Din Japonia vine insa primul televizor 8K, facut de SHARP in parteneriat cu Philips. Insa, in timp ce razboiul televizoarelor 4K atinge noi culmi tehnologice, producatorii uita de pret. Niciunul nu e mai ieftin 6 mii de euro. Cu o exceptie: chinezii au lansat primul televizor 4K de 1.000 de euro.