Potrivit UniCredit, Apple Pay poate fi utilizat de către toţi deţinătorii de carduri, la toate terminalele din România care permit plăţi contactless sau oriunde în lume unde sunt acceptate plăţile de acest tip.

Plăţile cu Apple Pay se pot realiza folosind Face ID-ul sau Touch ID-ul propriu, prin Apple Watch, fie online, în aplicaţii sau pe website-uri care acceptă acest sistem, selectând Apple Pay ca metodă de plată la finalizarea comenzii şi apoi folosind Face ID-ul sau Touch ID-ul propriu.

"Cu Apple Pay pe iPhone, Apple Watch, iPad şi Mac, clienţii pot face rapid şi comod cumpărături în magazine, prin aplicaţii sau online, folosind orice tip de carduri de debit şi credit UniCredit. Pentru a plăti cu Apple Pay, clienţii UniCredit trebuie doar să deţină un dispozitiv compatibil şi să îşi adauge cardul/cardurile UniCredit în Apple Pay Wallet-ul lor", a anunțat banca.

Apple Pay funcţionează pe modelele iPhone 6 sau mai noi, iPhone SE, iPad Pro, iPad (a cincea generaţie), iPad Air 2 şi modelele iPad mini 3 şi următoarele. De asemenea, clienţii UniCredit pot folosi Apple Pay în Safari, pe orice Mac produs în sau după 2012, cu sistem de operare macOS Sierra, şi să confirme plata cu modelele iPhone 6 şi mai noi, pe Apple Watch sau cu Touch ID, pe noul MacBook Pro şi MacBook Air.

Și clienții ING Bank România, persoane fizice și juridice, pot beneficia, de miercuri, de serviciul Apple Pay, care transformă plățile mobile oferind o opțiune de plată simplă și sigură. Cu Apple Pay pe dispozitivele iPhone, Apple Watch, iPad și Mac, clienții ING pot face cumpărături, rapid și simplu, în magazine, în aplicații și pe site-uri web.

„Lansarea Apple Pay a fost intens așteptată de clienții ING și completează acum opțiunile pe care le oferim pentru plățile mobile, alături de serviciul ING Pay, disponibil pentru utilizatorii de Android. Dacă ne uităm la cifrele privind gradul de utilizare și rata de adopție nu numai pentru ING Pay, dar și ING Home’Bank, nu avem nicio îndoială că asistăm la o revoluție digitală, ce se extinde și asupra comportamentului financiar, iar planurile pe care le avem în acest an vor contribui la îmbunătățirea experienței utilizatorilor privind plățile mobile.”, a declarat Robert Anghel, Head of Mobile Payments.

Fintech-ul Revolut lansează Apple Pay pentru utilizatorii din România și alte 11 țări europene: Bulgaria, Croația, Cipru, Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta, Portugalia, Slovacia și Slovenia. Cei peste 5 milioane de utilizatori Revolut din Europa pot acum să facă rapid, ușor și convenabil cumpărături în magazine, în aplicații sau online cu ajutorul Apple Pay, utilizând dispozitive precum iPhone, Apple Watch, iPad și Mac.

Edenred, lider global în soluții de plăți pentru piața muncii, anunță, de asemenea, că a activat plățile mobile cu Apple Pay pentru tichetele de masă digitale pe care le emite în România.

Banca Transilvania, liderul pieței bancare din România, lansează Apple Pay

Banca Transilvania, liderul pieței bancare din România, a anunțat, de asemenea, lansarea serviciului Apple Pay, prin care plățile devin simple, rapide şi sigure. Cu Apple Pay pe iPhone, Apple Watch, iPad sau Mac, clienții pot efectua plăți rapid şi comod în magazine, prin aplicații sau prin internet.

Siguranța şi confidențialitatea stau la baza Apple Pay: la utilizarea cardului de debit sau credit cu Apple Pay, numărul cardului nu este stocat pe dispozitiv sau pe serverele Apple. Este alocat un Device Account Number, criptat şi stocat în siguranță în device, iar fiecare tranzacție este autorizată cu un cod unic de securitate.

“Plățile mobile sunt şi mai uşoare acum pentru clienții noştri, când extindem posibilitățile de a plăti contactless cu cardurile BT Visa şi Mastercard inclusiv pentru cei care preferă să folosească la cumpărături iPhone-ul sau Apple Watch. Este o veste excelentă pentru clienții BT care iubesc Apple”, a declarat Ömer Tetik, CEO, Banca Transilvania.

Apple Pay a devinit disponibil, începând de miercuri, și clienţilor Orange Money. Cu Apple Pay pe iPhone, Apple Watch, iPad și Mac, clienții pot face cumpărături ușor și rapid în magazine, în aplicații și pe site-urile web.

Securitatea și confidențialitatea se află la baza serviciului Apple Pay, astfel încât, atunci când este folosit un card de debit cu Apple Pay, numerele cardurilor nu sunt stocate pe dispozitiv şi nici pe serverele Apple. În schimb, este atribuit un număr unic al dispozitivului care este criptat și stocat în siguranță în elementul de securitate al dispozitivului utilizat. Fiecare tranzacție este autorizată cu un cod de securitate unic şi alocat dinamic.

”Apple Pay este un serviciu așteptat încă de la început de către utilizatorii Orange Money, motiv pentru care ne bucurăm să le oferim acestora opțiunea de a-și folosi dispozitivele Apple pentru a efectua plăți. Mai mult, am pregătit oferte dedicate pentru clienții care își prelungesc abonamentul sau își deschid un abonament nou de voce mobilă la Orange România", a declarat Șerban Negrescu, Head of Product Management in cadrul Orange Money.

Apple Pay este ușor de configurat, iar utilizatorii au acces la ofertele speciale Orange Money în urma obținerii cardurilor de debit.

Cu iPhone și Apple Watch, clienții pot plăti folosind Apple Pay în magazine, restaurante, taxiuri și multe alte locuri în care există un terminal POS contactless, oriunde în lume. Pentru cumpărăturile în aplicații sau pe site-uri web folosind browserul Safari cu Apple Pay, nu este necesar să se completeze manual datele în formularul cardului sau să se introducă în mod repetat informații referitoare la transport sau opțiunile de facturare. Orice achiziție Apple Pay este autentificată doar cu o privire sau o atingere prin Face ID sau Touch ID sau folosind codul de securitate al dispozitivului.

Operatorul de servicii de mobilitate FlixBus anunță, de asemenea, că Apple Pay va fi disponibil începând de miercuri pentru clienții din România. Securitatea și confidențialitate sunt elemente de bază pentru Apple Pay. În momentul în care utilizatorii de iPhone folosesc cardul de credit sau de debit prin intermediul Apple Pay, datele acestora nu sunt stocate pe dispozitiv sau pe serverele Apple. În schimb, se alocă un număr unic de cont telefonului (Device Account Number), encriptat și stocat în siguranțăpe dispozitivul clientului (Secure Element). Fiecare tranzacție este autorizată prin intermediul unui cod unic de securitate.

Clienții FlixBus posesori de iPhone vor avea la dispoziție opțiunea „Cumpără cu Apple Pay” înainte de efectuarea plății, care le va permite să achiziționeze biletul de autocar cu doar câteva clickuri, iar detaliile plății vor fi stocate în Apple Wallet pentru fiecare utilizator.    

Apple Pay, disponibil pentru deţinătorii de carduri Visa şi Mastercard

Sistemul de plată rapidă Apple Pay a devenit disponibil, începând de miercuri, și pentru toţi posesorii de carduri Visa şi Mastercard din România, după ce serviciul a fost extins în 13 ţări din Europa.

Potrivit reprezentanţilor Visa, lansat în premieră în România cu Banca Transilvania, ING Bank, Orange Money, Revolut şi UniCredit Bank, Apple Pay este disponibil pe iPhone, Apple Watch, iPad şi Mac, permiţând clienţilor acestor instituţii să efectueze rapid şi confortabil cumpărăturile în magazine, din aplicaţii şi de pe internet, datorită tehnologiilor contactless şi de tokenizare ale Visa.

De asemenea, Mastercard anunţă că, alături de partenerii săi - Banca Transilvania, Edenred, Monese, Revolut şi UniCredit Bank - consumatorii români vor putea beneficia de posibilitatea de a plăti prin serviciul Apple Pay, care va ajuta la simplificarea şi securizarea plăţilor mobile.

Oficialii Mastecard precizează că, în curând, şi clienţii Băncii Comerciale Române (BCR), OTP Bank, Raiffeisen Bank şi Sodexo vor putea beneficia de acest serviciu.

Apple Pay va fi disponibil pentru deţinătorii de card Mastercard din: România, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Estonia, Grecia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Portugalia, Slovacia şi Slovenia.

Sistemul Apple Pay funcţionează pe aceleaşi terminale contactless pe care consumatorii le folosesc deja atunci când plătesc "fără atingere" cu cardurile de debit sau de credit. În prezent, peste 90% dintre terminalele de plată din România acceptă plăţi contactless, iar estimările arată că, până în 2020, toate terminalele POS vor accepta plăţi de acest tip.

Fiecare achiziţie prin Apple Pay este autentificată cu o simplă privire sau atingere, cu Face ID sau Touch ID, sau cu o parolă a dispozitivului.

Potrivit Visa România, în cazul în care dispozitivul iPhone este furat, numărul de cont digital (token-ul) alocat poate fi imediat dezactivat de către instituţia financiară, iar cardul Visa înregistrat nu trebuie blocat sau înlocuit.

Apple Pay este uşor de instalat, iar prin utilizarea sa consumatorii vor avea, in continuare, aceleaşi avantaje oferite pe cardurile de debit sau credit Mastercard. Cu ajutorul iPhone şi Apple Watch, consumatorii pot plăti cu Apple Pay în magazine, la restaurante, pentru servicii de taxi, la automate de plată şi în multe alte locuri.

Pentru cumpărăturile online cu Apple Pay, prin aplicaţii pe mobil sau pe site-uri, nu este necesară completarea formularelor de cont sau introducerea în mod repetat a informaţiilor de tranzacţii şi facturare. Orice achiziţie cu Apple Pay este validată prin funcţia Touch ID, Face ID sau cu parola dispozitivului.

 

Mai multe informații despre Apple Pay pe: http://www.apple.com/applepay.