Astfel, Samsung se asteapta ca in urma procesului pus la punct in ultimele luni sa recupereze aproximativ 157 de tone de metale rare care au fost folosite la construirea diverselor componente ale lui Note 7.

Vor fi recuperate componente precum ecranele OLED, camerele foto, memoria si altele. Acestea vor fi fie folosite pentru repararea altor telefoane, fie vor fi reciclate pentru recuperarea materialelor.

In cel de-al doilea caz, reciclarea, Samsung va reusi sa recupereze materiale precum aur, cupru si cobalt. In total, aceste metale rare vor insuma 157 de tone de la modelele Note 7 retrase de pe piata.

Sistemul de recuperare si reciclare a componentelor este un castig atat pentru Samsung, care reuseste astfel sa recupereze din pierderi, cat si pentru mediu, prin recuperarea unei cantitati mari de metale rare obtinute prin minerit.

Esecul cu Note 7, smartphone care a fost retras de pe piata in toamna anului trecut din cauza problemelor repetate cu bateria, a fortat producatorul coreean sa puna la punct o tehnica noua de reciclare, de pe urma careia va beneficia si pe viitor.

Si rivalul Apple face pasi in aceasta directie. Compania condusa de Tim Cook a anuntat ca planuieste sa foloseasca numai materiale reciclate in produsele proprii.