In comparatie cu anul 2014, cand incasarile au totalizat aproximativ 3,7 miliarde de dolari, noile produse si servicii lansate de catre operatorii de telecomunicatii in perioada urmatoare le vor permite sa-si securizeze portofoliile de clienti, sa previna eroziunea preturilor si sa aiba o crestere procentuala a incasarilor de doua cifre, in urmatorii cinci ani. 

Unul dintre principalii factori care va contribui la acest avans in serviciile de date il va constitui numarul utilizatorilor de smartphone, spun specialistii Euroweb Romania, potrivit Agerpres.

Cea mai mare pondere a veniturilor, de peste 3 miliarde de dolari, va fi generata, in 2019, de serviciile de telecomunicatii mobile, in crestere cu peste 15% fata de cifrele raportate in 2014 si estimate la 2,6 miliarde de dolari. 

Serviciile de telefonie fixa vor inregistra o usoara majorare, incasarile intregii piete urmand sa fie, peste cinci ani, cu 100 de milioane de dolari mai mari, pana la 1,2 milioane de dolari, in comparatie cu raportarea de anul trecut.

In plus, cele mai multe venituri vor fi generate de segmentele broadband si cloud, dar si din vanzarea produselor de tip data-center. 

Numarul abonatilor la servicii de telecomunicatii mobile va ramane aproape neschimbat, in urmatorii cinci ani, cu o usoara crestere, de la 24,5 milioane de abonati, la sfarsitul anului 2014, la 24,6 milioane, in 2019. 

Pe de alta parte, un avans semnificativ va avea loc pe segmentul de servicii fixe de telecomunicatii, pana la 5,2 milioane de abonati, in 2019, in crestere de la 4,5 milioane, cat se inregistra la finele anului trecut.