Cele doua companii au fixat data de 31 martie drept termen limita pentru a ajunge la un acord complex de fuziune care va implica atat statul francez, unul din actionarii importanti de la Orange, precum si rivalii Iliad si SFR, carora ar urma sa le fie vandute o parte din activele Bouygues Telecom pentru ca fuziunea cu Orange sa primeasca aprobarile necesare din partea Autoritatii pentru concurenta.

Unul din punctele care nu a fost inca solutionat se refera la participatiile pe care le vor detine statul francez si Bouygues in capitalul rezultat in urma fuziunii celor doi operatori. Potrivit cotidianului Les Echos, participatia statului francez, care in prezent detine 23% din Orange, ar urma sa ramana peste 20% si la noua societate, in timp ce omul de afaceri Martin Bouygues ar urma sa detina 12% din actiuni noii entitati.

La inceputul lunii ianuarie, Orange, cel mai mare operator francez de telefonie, si Bouygues Telecom, numarul trei, au confirmat in mod oficial ca poarta discutii in vederea unei fuziuni. Daca aceasta operatiune se va concretiza, numarul jucatorilor de pe piata franceza de telecomunicatii se va reduce de la patru la trei, iar entitatea combinata ar avea o cota de peste 50% pe segmentul telefoniei mobile. In schimb, noua societate va fi nevoita sa vanda o parte din active catre rivalii Free si SFR si, de asemenea, sa se angajeze sa limiteze consecintele sociale pentru angajatii Bouygues Telecom.

Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, este prezent in 209 de tari, are 247 de milioane de clienti, dintre care 185 de milioane abonati la serviciile de telefonie mobila. Orange a realizat anul trecut vanzari de 39 de miliarde de euro si avea 155.000 de angajati la nivel mondial. Compania este lider de piata in Romania, cu 10,205 milioane de clienti si venituri de 453,9 milioane de euro la 30 iunie 2015.