Denumit DB Global Technology, centrul va fi condus de Marian Popa (59 ani), transmite Mediafax.

"Marian Popa va supraveghea organizarea si dezvoltarea celui de-al patrulea centru global de tehnologie al DB, unde vor fi create pana la 500 de locuri de munca in domeniul IT&C pana la finalul anului 2016. Procesul de recrutare a demarat la finele anului 2013, iar numarul angajatilor este estimat sa ajunga la 100 de specialisti pana la jumatatea anului", se arata in comunicatul companiei. 

Anterior, in perioada 2004-2012, Popa a condus Endava CEE, un proiect greenfield in cadrul caruia numarul salariatilor a crescut de la 40 la 800 de angajați, distribuiti in patru sedii din Europa Centrala si de Est. 

Centrul de tehnologie va dezvolta software pentru Deutsche Bank si va reprezenta o platforma pentru specialisti software cu nivel inalt de pregatire. 

Deutsche Bank este prezenta pe piata din Romania din anul 1998 si furnizeaza produse si solutii personalizate pentru clientii bancii corporative si ai bancii de investitii, servicii de tranzactii bancare pentru clienti corporativi si institutionali, precum si servicii de private banking pen-tru clienții persoane fizice.  Potrivit comunicatului, Deutsche Bank a fost lead manager al emisiunilor de obligatiuni ale Romaniei, in septembrie si octombrie 2013.