Directorul financiar al Google, Patrick Pichette, ocupa pozitia a treia, cu 38,7 milioane dolari, potrivit datelor Bloomberg.

Tim Cook, directorul general al Apple, a castigat anul trecut 4,17 milioane de dolari, o suma infima fata de cele 68,6 milioane de dolari primite de directorul financiar.

Safra Catz, de la Oracle, a obtinut cel mai mare pachet salarial in randul femeilor care ocupa functii de conducere in companii.

Marimea retributiilor directorilor din sectorul tehnologiei reprezinta o recompensa pentru cele peste 230 de miliarde de dolari, sub forma de numerar si investitii, cu care companiile de profil au incheiat anul trecut, suma de circa sapte ori mai mare decat totalul acumulat de restul companiilor cu directori financiari in top zece.

Valoarea pachetelor salariale ale celor care conduc finantele companiilor IT a fost majorata de bonusurile in actiuni, in conditiile in care titlurile Google si Apple au atins cotatii record in 2012. "Sunt membri esentiali ai companiilor si sunt platiti in consecinta. Ar fi suprinzator daca evaluarea performantelor lor nu ar tine cont de minimizarea taxelor. Este rolul lor", a declarat David Larcker, profesor de contabilitate la Stanford Graduate School of Business in Stanford, California.

Directorul financiar al Facebook, Davis Ebersman, si cel al Intel, Stacy Smith, se afla in top zece, iar omologii lor de la Vmware, Adobe Systems, EBay si RMC intre primii 25.

Ceilalti directori financiari din top zece provin de la HCA Holdings, Comcast, General Electric, Fidelity National Informational Services si Activision Blizzard.