• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Madonna, cel mai bine platita cantareata din 2013

Madonna, cel mai bine platita cantareata din 2013

Madonna, care a castigat suma de 125 milioane de dolari, in cea mai mare parte din turneul de mare succes MDNA, a devenit cel mai bine platita cantareata in 2013, conform topului dat publicitatii, marti, de revista americana Forbes.

Intre iunie 2012 si iunie 2013, "Material Girl" a obtinut venituri de 125 milioane de dolari, in cea mai mare parte din incasarile turneului MDNA, care a inregistrat un profit brut de 305 milioane de dolari, dar si din articolele promotionale vandute la concerte, o colectie de haine si din parfumuri.
 
Astfel, Madonna a devenit cel mai bine platit muzician al anului, depasind cantareti precum Lady Gaga, situata pe locul al doilea, cu 80 de milioane de dolari, si trupa Bon Jovi, care ocupa locul al treilea cu 79 de milioane de dolari.
 
Forbes a alcatuit topul 25 al celor mai bine platiti muzicieni estimand veniturile acestora timp de 12 luni, intre iunie 2012 si iunie 2013, folosind informatii furnizate de publicatia economica Pollstar, Asociatia Industriei americane a studiourilor de inregistrari RIAA si de sistemul de monitorizare a vanzarilor Nielsen SoundScan. De asemenea, revista a consultat avocati din industria muzicala, manageri si unii dintre muzicieni.
 
Cel mai recent album lansat de Lady Gaga, Artpop, nu a fost luat in calcul deoarece a aparut pe piata dupa luna iunie 2013.
 
Cantaretul de muzica country Toby Keith s-a situat pe locul patru in top, cu 65 milioane de dolari, iar trupa britanica de rock Coldplay a ocupat locul patru, cu 64 milioane de dolari.
 
Desi majoritatea profiturilor pentru artistii situati pe primele locul in top au fost obtinute din turnee, unii dintre ei au si alte surse de venit. Rapperul P. Diddy, care s-a situat pe locul 11, cu un venit de 50 de milioane de dolari, a obtinut cea mai mare parte din profit din colaborarea cu marca de vodca Ciroc.
 
Considerata "una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor", numita si "Queen of Pop (regina muzicii pop)", Madonna este si cel mai bine vanduta cantareata din secolul XX, potrivit Recording Industry Association of America, cu peste 300 de milioane de albume vandute in intreaga lume. In martie 2008, ea a fost inclusa in Rock and Roll Hall of Fame. In august 2009, Madonna a concertat la Bucuresti, in cadrul turneului "Sticky and Sweet".

20 noiembrie 2013 10:50
Modifică setările cookies