Diferentele intre preturile afisate de agentiile romanesti si cele straine se vad cel mai bine pe internet. Deseori, aceleasi vacante pot fi gasite la tour-operatorii de afara chiar si la jumatate de pret. Spre exemplu, un pachet turistic in acelasi oras, acelasi hotel, in aceeasi perioada, costa pe un site strain 275 de dolari, in timp ce pe unul romanesc pretul ajunge la 459 de euro.

 "De patru ani facem lucrul asta, cautam, noi, ne facem booking-ul, ori la owners, ori prin agentii straine", spune Ionut Botec, turist roman ce a invatat sa isi rezerve vacantele in strainatate prin agentii din strainatate.

Si mai castigati par insa sa fie cei care au prieteni peste hotare. O negociere fata in fata cu agentiile de acolo sporesc sansele unui pret mai bun, spun cunoscatorii. Asa ca isi roaga amicii sa ii ajute.

 "Mi se intampla foarte des ca prietenii mei din Romania sa ma sune sau sa-mi dea e-mail-uri, sa ma roage sa le gasesc oferte mai ieftine pentru vacante", explica Anthony Gerget .

 Cu toate acestea, specialistii de la noi spun ca si acest obicei ar avea riscurile lui.

 "Inseamna sa te expui la niste riscuri, dandu-ti coordonatele cardului, si nu in ultimul rand inseamna sa fii, daca vrei, sa nu mai ai, mai bine zis, pe nimeni intre tine si hotel care sa-si preia un anumit risc", a declarat Sorin Dencescu, presedinte ANAT Regiunea Centru.

Riscurile sunt aceleasi ca si la noi, daca alegeti agentii mari, cunoscute, care opereaza in toata lumea, spun specialistii.