Dupa un drum de jumatate de ora, de la Tulcea la Murighiol, ne urcam intr-o salupa rapida si pornim spre Uzlina. In 10 minute, ajungem la un complex pierdut in stufaris, survolat alene de pasarile Deltei.

Casute rupte din povesti ne conving ca am ajuns pe un taram fermecat. Le trecem pragul si cuprindem cu privirile camera simplu mobilata, dar cu tot ce avem nevoie.

Ispititi de arome, ajungem la restaurant, unde ne imbie un bors de peste si un crap umplut, la cuptor.

Ca o noutate pentru Delta, turistii au la dispozitie, pentru fiecare masa, un bufet incarcat cu bunatati. Pentru 45 de lei, pot alege specialitati de peste, pui sau legume.

Dupa o masa copioasa ce poate fi mai placut decat sa te odihnesti la piscina.

Delta ne cheama iar, cu frumusetile ei. Daca vreti sa va plimbati pe canale, alegeti o astfel de ambarcatiune cu mai multe locuri, acoperita, ca aceasta din fata noastra. Aveti un dublu avantaj: platiti mai putin, si sunteti feriti si de razele soarelui.

Ne oprim la Crisan, unde un alt complex de patru stele ne asteapta cu un sat pescaresc, de vacanta, ridicat in jurul unui iaz creat artificial.

Gasim, bineinteles, si un peste grozav, la cuptor, dar si peste marinat si afumat chiar de gazde. Este de inteles de ce turistii straini sunt fascinati de Delta. Acest tanar a venit din Austria, cu un grup de cercetasi.

Ne oprim la pensiunea fratilor Oprisan, care, vrajiti si ei de apele deltei, au renuntat la meseriile lor - de tehnician dentar si profesor de literatura universala, ca sa traiasca departe de lume, fericiti.

Cei care vor sa fie si mai aproape de natura, pot dormi la cort, dar sunt numai trei locuri unde puteti campa: in Partizani, la Sfantu Gheorghe si Sulina. Amenda, pentru ca v-ati pus cortul la intamplare, este de 250 de lei. Ca sa patrundeti in rezervatia biosferei Deltei Dunarii, trebuie sa platiti 5 lei pe zi de persoana, pentru masina - 10 lei si pentru ambarcatiune-  20 de lei.