"Voi fi aici pe toata durata Jocurilor Olimpice si voi urmari competitiile de gimnastica si tenis, ceva atletism si natatie", a spus Nadia Comaneci pentru BBC.

Fosta sportiva si fostul baschetbalist John Amaechi au purtat cate o torta pe acoperisul arenei, acolo unde vor avea loc concursurile de gimnastica si baschet de la JO. Tot acolo, cei doi fosti sportivi au facut ceea ce se numeste un "torch kiss" (sarut al tortelor).

Nadia Comaneci a facut parte din stafeta de la Londra a tortei olimpice, astazi, in prima zi a periplului londonez, in care printre purtatori se mai numara si fotbalistul Fabrice Muamba si cantaretul Dizzee Rascal, relateaza Mediafax.

143 de persoane sunt incluse in stafeta de astazi, ce cuprinde zonele Greenwich, Newham, Tower Hamlets, Hackney si Waltham Forest.

Flacara olimpica a sosit la Londra vineri si a petrecut noaptea alaturi de medaliile olimpice si de bijuteriile coroanei britanice, in Turnul Londrei.

Cea mai scumpa competitie din ultimii 16 ani

Cheltuielile de organizare a Jocurilor Olimpice de la Londra au fost de peste doua ori mai mari decat bugetul estimat de organizatori, cea mai mare depasire din 1996, cand JO de la Atlanta, SUA, au sarit de 2,5 ori peste suma prevazuta initial, potrivit unui studiu al Universitatii Oxford.

Londra a fost desemnata in 2005 sa gazduiasca Jocurile Olimpice din 2012, concurand atunci cu Parisul si New Yorkul.
Guvernl britanic a triplat bugetul initial, la 9,3 miliarde lire sterline, pentru ca nu a reusit sa atraga investitii private pentru finantarea si dezvoltarea lucrarilor, potrivit unui studiu citat de Bloomberg.

Bugetul pentru asigurarea sigurantei pe parcursul competitiei a fost dublat anul trecut, la 553 milioane de lire sterline, dupa ce s-a constatat, in urma unei evaluari, ca sunt necesari 24.000 de bodyguarzi, in loc de 10.000 cat se estimase initial.

Purtatorul de cuvant al organizatorilor Jocurilor Olimpice de la Londra, Adrian Bassett, a refuzat sa comenteze rezultatele studiului realizat de Scoala de Business Said a Universitatii Oxford.

Depasirea bugetului este tipica proiectelor mari, precum jocurile olimpice, si apare in special atunci cand gazdele "subestimeaza strategic" costul real si inainteaza previziuni optimiste privind veniturile, a declarat Bent Flyvbjerg, co-autor al raportului si profesor la universitate.