Alte venituri pe care trebuie sa le mai declari sunt cele din chirii sau cele obtinute din arenda, respectiv daca ai lasat pe cineva sa foloseasca o parte din terenurile agricole pe care le ai si primesti lunar o suma de la respectivul chirias.

Bineinteles ca daca nu depui la termen Declaratia 200 risti amenzi cuprinse intre 10 si 100 de lei.

De exemplu, daca ai persoane in intretinere sau ai cheltuit niste sume de bani ca sa pui termopane la casa, respectiv sa o reabilitezi termic sau daca esti membru de sindicat si cotizezi lunar o suma de bani, poti sa scazi aceste cheltuieli din totalul veniturilor.

Sumele care pot fi deduse variaza in functie de persoanele in intretinere, dar nu pot depasi 630 de lei.

Trebuie sa stii insa ca exista o deducere de baza, respectiv o suma de 250 de lei din venitul tau pe care statul nu ti-o impoziteaza.

Pe langa cei 250 de lei, pentru fiecare copil pe care il ai in intretinere poti scadea cate o suta de lei pe luna din calculul venitului total anual pe care statul ar urma sa il impoziteze.

Daca nu stiti cum sa completati Declaratia 200 pe site-ul ANAF gasiti instructiuni detaliate despre ce trebuie sa scrieti. (Apasa aici pentru a vedea cum se completeaza Declaratia 200!).