Milioanele de locuri de munca care vor fi pierdute in urmatorii cinci ani vor depasi cu mult cele doua milioane de locuri de munca create in urma noilor modificari de pe piata muncii, transmite Reuters, preluata de Agerpres.

Cele 15 economii acopera aproximativ 65% din forta de munca globala.  

Doua treimi din locurile de munca preconizate sa fie pierdute ar urma sa dispara in sectoarele administrativ si office, pe masura ce masinile inteligente vor prelua o parte din sarcinile de rutina, potrivit ICM Unlimited.  

In fiecare industrie vor fi pierdute locuri de munca, dar impactul va varia, cele mai afectate urmand sa fie sectoarele sanatatii, energiei si serviciilor financiare. In acelasi timp, va exista o cerere crescuta pentru anumiti specialisti, inclusiv analisti date si reprezentanti de vanzari specializati.

De asemenea, femeile vor fi mai afectate decat barbatii, pentru ca locurile lor de munca sunt concentrate in sectoare cu crestere mica sau in scadere precum vanzari, office sau administrativ.

In timp ce in cazul barbatilor pentru fiecare trei locuri de munca pierdute va exista un nou loc de munca creat, in cazul femeilor peste cinci locuri de munca vor fi pierdute pentru fiecare nou post creat.  

Studiul a fost publicat in avanpremiera Forumului economic mondial de la Davos care se va concentra pe "cea de-a patra revolutie industriala", precum si asupra modificarilor economice si sociale care vor aparea ca urmare a tehnologiilor digitale.