Grupul american a anuntat ca 6.000 de persoane vor fi angajate in Asia, majoritatea in sistemul de plata cu ora. Ford urmeaza sa deschida o a treia unitate de asamblare Changan Ford Assembly Plant si Changan Transmission Plant in Chongqing, China.

Vanzarile diviziei Asia Pacific Africa a Ford au ajuns la 1 milion de vehicule, in octombrie, iar livrarile grupului la nivel global sunt pe cale sa atinga in acest an 6 milioane de vehicule.

"Cu mai multe produse, fabrici si angajati, in 2014 vom fac un nou pas important in aplicarea planmului de dezvoltare in regiunea Asia Pacific", se arata intr-un comunicat al grupului.

In SUA, Ford va angaja 5.000 de persoane, pentru a mentine ritmul de crestere, dupa ce compania si-a marit cel mai mult cota de piata in raport cu oricare alt producator auto.

Peste jumatate dintre noii angajati din SUA, cu pregatire tehnica, vor fi cu contract permanent, care sa sustina planul de introducere pe piata nord- americana a 16 noi modele, anul viitor.

In 2013, Ford a angajat in SUA aproape 6.500 de oameni.

Ford a marit in acest an productia de modele pickup serie F si de sedanuri Fusion, cererea pentru acestea alimentand majorarea cotei de piata a grupului cu 0,5 puncte procentuale, potrivit datelor companiei de cercetare a pietei Autodata.