Ionel Lupulescu a fost profesor de matematica-fizica la o scoala din Timis. Acum doi ani s-a urcat beat la volan si a provocat un accident, din fericire fara victime. A ajuns dupa gratii pentru o alcoolemie de 1.30.

"De-abia astept sa ies. Consider ca m-am reabilitat suficient. Am trecut printr-o experienta trista si nu o sa mai consum alccol sub nici o forma", spune Ionel.

La randul lui, Ovidiu Iana a stat inchis pentru infractiuni economice. Provenit dintr-o familie buna, de medici si profesori, Ovidiu a fost dat in urmarire prin interpol si prins in cele din urma, in Croatia. Desi e absolvent de stiinte economice si marketing, vrea, dupa eliberare, sa incerce altceva. "Am avut o firma si am facut o inselaciune pe niste bilete la ordin. Imi doresc sa imi gasesc un post stabil pentru cand ma voi elibera, in domeniul constructiilor sau imobiliarelor", povesteste Ovidiu.
 
Gheorghe Istrate avea doar 21 de ani cand o incaierare cu cutitul, sfarsita cu moartea adversarului, l-a trimis zece ani intr-o celula. Mai are doar cateva luni pana va respira aerul libertatii, si pana atunci exerseaza de zor montarea peretilor de rigips. "L-am batut si l-am taiat. In penitenciar am invatat sa lucrez in constructii. Orice inveti aici, numai sa vrei", marturiseste tanarul.

Peste 10 firme din constructii, tamplarie si mase plastice au venit cu oferte la acest targ de joburi pentru detinuti.
 
"Am posibilitatea de a lucra cu ei si in timpul executarii pedepsei. Doi am pe care nu i-as prea lua, dar restul au sanse mari sa se angajeze", precizeaza Dumitru Cojocariu, angajator.

Si angajatorul are un avantaj: daca primeste la lucru tineri detinuti abia eliberati, incaseaza de la stat pentru fiecare, pana la 75% din salariul mediu net pe economie, adica in jur de 1.400 de lei.