Maria Barbu este din Sibiu si, dupa ce a facut doua rezidentiate la Cluj, nu si-a gasit de lucru in orasul natal. Asa ca s-a mutat la Oradea, unde a prins un post de medic neurolog la Spitalul Judetean.
 
"Pe neasteptate, a aparut oportunitatea asta si am profitat de ea. Un loc de munca decent. Ceea ce m-a atras, in plus, a fost faptul ca este o clinica moderna, utilata corespunzator"
, spune tanarul medic. In plus, Primaria din Oradea i-a oferit un apartament in centrul orasului, pentru care plateste o chirie de 500 de lei pe luna.
 
"Ne-am gandit sa fie platiti in functie de performanta de care dau dovada. Le vom pune la dispozitie locuinte de serviciu. Pana in prezent, am trecut in proprietatea municipiului cinci astfel de case", explica Anca Sas, purtatorul de cuvant al Primariei Oradea.

Iar Oradea nu este singurul oras in care, in loc sa ridice din umeri, autoritatile locale au gasit o solutie pentru ca spitalele sa nu ramana fara medici. Dupa multi ani petrecuti in Bucuresti, doctorul Cristian Tudorache a decis sa se mute, impreuna cu sotia si cei doi copii, la Ramnicu-Sarat, orasul in care s-a nascut. Chiar daca salariul nu este foarte mare, faptul ca a primit o locuinta de serviciu, pe care ulterior a putut sa o cumpere, l-a convins sa renunte la Bucuresti.

"Banii sunt cum sunt, salariile sunt cum sunt si este destul de greu sa iti poti lua o casa. E important sa ai casa ta, sa ti se ofere un trai decent, pana la urma despre asta este vorba", considera medicul ORL-ist.

In aceeasi situatie se mai afla doi medici care lucreaza astazi la Spitalul din Ramnicu-Sarat. Si ei au primit o locuinta in momentul in care au decis sa lase totul in urma si sa se mute in alt oras, unde era nevoie de ei.