Numai firmele de recrutare au primit 60.000 de CV-uri .Doar ca numarul locurilor oferite de intermediarii particulari sunt de trei ori mai putine, dar cei care vor sa plece spera sa obtina un post.

Bogdan isi doreste sa plece ca receptioner pe timp de noapte in Grecia, unde salariul este de 800 de euro pe luna, iar masa si cazarea sunt asigurate de patron.

"Grecia este mult mai dezvoltata din simplul fapt ca se bazeaza mai mult pe turism. In Romania pot zice ca aceasta munca sezoniera nu este atat de dezvoltata", spune Bogdan.

"Pe Statele Unite practic numarul de oferte sa dublat, de asemenea si numarul de aplicanti, iar pe Anglia si pe Grecia, destinatii cu care de asemenea lucram, numarul de oferte a crescut cam cu 50-60% fata de sezonul anterior”, explica Florin Craciun, directorul unei firme de recrutare.

Joburi de vara in strainatate! Europenii angajeaza zeci de mii de romani in turism, industrie si agricultura

Alti 73.000 de romani au semnat deja contracte prin Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca. Cei mai multi vor lucra in agricultura, vor avea grija de batrani sau se vor angaja ca necalificati in industrie. Iar tarile care ii primesc sunt Germania, Spania, Danemarca, Franta, Elvetia, Italia, Marea Britanie, Grecia, si Norvegia.

Ofertele prin ANOFM sunt verificate, insa daca vreti sa plecati printr-o firma privata, cititi contractul pe care il semnati. Acesta trebuie sa cuprinda exact conditiile de lucru, salariul si detaliile de cazare. Si obligatoriu, verificati-i la Inspectia Muncii pe cei care va promit toate acestea.

Iti cauti job in strainatate prin firme de recrutare? La ce sa fii atent ca sa nu fii pacalit