"41% dintre angajatii nemultumiti au motivatii financiare, 27% invoca lipsa de comunicare cu managerii, 13% relatia defectuoasa cu colegii, 9% lipsa de perspective de avansare si 5% alte motive", se arata in studiu. 

Cei mai nemultumiti sunt angajatii din sociologie, marketing, jurnalism, consultanta si vanzari. La polul opus se afla domenii precum IT, juridic si financiar-bancar. 

"Gradul de nemultumire privind cariera aleasa variaza si in functie de varsta. Ponderea angajatilor multumiti este de 60% la cei cu varste intre 18-30 ani, fata de doar 55% in cazul categoriei 30-45 de ani", mai rezulta din studiu. 

Motivele sunt explicabile prin faptul ca doar 25% dintre angajati activeaza in domeniul pentru care s-au pregatit. Schimbarea domeniului a venit pe motive financiare (47%), pe lipsa posibilitatii de angajare in domeniul respectiv (35%) sau alte motive (18%). 

De asemenea, 62% dintre cei care nu activeaza in domeniile pentru care s-au pregatit nu au facut cursuri de calificare pe domeniul in care lucreaza.

Studiul a fost realizat pe un esantion reprezentativ de 500 de angajati cu studii superioare din mediul urban, cu varste cuprinse intre 18-45 ani, in perioada 1 iulie- 1 august 2011. 

Cercetarea face parte din proiectul "Facilitator pentru invatarea permanenta in scoala - o noua calificare didactica pentru o scoala care invata!", finantat din Fondul Social European - Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.